החלמה והמנעות מפאציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

10/06/2005 | 16:46 | מאת: בן

שלום רב, אני בן 18 ולפני מספר ימים אובחנתי כחולה בפאציאליס בצד ימין של הפנים. יום לאחר הגילוי קיבלתי טיפול תרופתי ובמקביל אני עובר דיקור סיני ומתרגל פיזותרפיה. יש לי מספר שאלות: 1. ממה נגרם הפאציאליס (מאווררים? חולשה?) וכיצד ניתן להמנע ממנו? 2.האם מדובר בוירוס/בדלקת? 3.האם כאשר חליתי בפאציאליס פעם אחת יש סיכוי גדול יותר שאדבק בו שוב? 4.האם אני יכול לבצע פעילות גופנית בתקופת המחלה? 5.האם ההחלמה היא 100%? 6.האם ניתן לזרז בצורה כלשהי את ההחלמה? בסוף החודש יש לי טקס סיום בבית ספר ואני ממש לא רוצה להגיע אליו מעוות... תודה רבה.

14/06/2005 | 22:18 | מאת: מארק רובין

בן שלום, 1. פאציאליס נגרם כתוצאה מלחץ של בצקת (נםיחות) הלוחצת על עצב הפנים. המים מופרשים כתוצאה מדלקת הנגרמת לרוב על ידי וירוס מסוג הרפס. 2. ראה 1 3. הסיכוי להידבק פעם שניה קטנה בכ-50% מאשר אדם שמעולם לא חלה בפציאליס. ברק לרוב לא פוגע פעמיים באותה נקודה. 4. במיקה ואתה מרגיש בריא, אין שום מניעה להתאמן, אך במידה ואתה מרגיש את הצורך במנוחה, תנוח! תן לגופך להחלים לגמרי ולהחזיר כוחות. 5. בכ-85% מהמקרים יש החלמה בין 6-8 שבועות במידה והמטופל מבצע טיפול עצמאי פשוט אשר יודרך על ידי פיזיותרפיסט, ה-15% הנוספים חייבים להגיע למומחים לשיקום הפנים על מנת להשיג את ההחלמה הטובה ביותר, ועם הרבה עבודה ניתן גם להשיג 100%. 6.לא ניתן לזרז את ההחלמה בשום אופן, לגוף קצב החלמה שלו, גם אם תעשה דיקור 3 פעמים ביום, יקח בדיוק את אותו זמן להחלים. בהנחה ואתה נכלל ב-85% עד הטקס אתה תשתפר והפגיעה לא תבלוט אך לא תבריא ב-100% למרות שראיתי מקרים של החלמה מהירה עד כדי כך אך זה נדיר יחסית. תרגיש טוב ותרגיש חופשי לפנות עם כל שאלה, מדובר בתקופה קשה ומלחיצה. מארק רובין BPT 6.

14/06/2005 | 23:44 | מאת: בן

תודה רבה על העזרה, באמת ומכל הלב, עשית לי את החודש:)

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy