בלס פאלסי קל מאוד

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

11/12/2009 | 01:16 | מאת: ענבל

לפני כמה ימים התחילו לי תסמיני הפאלסי, לא המתנתי והופנתי מיד למיון שם אבחנו אותי עם בלס פאלסי ברמה קלה מאוד ונתנו לי את הטיפול הרגיל-סטרואידים וטיפות ומשחות עיניים. ובכל זאת נותרתי עם כמה שאלות שלא נענתי.. א. למה זה קורה בכלל? איך הוירוס הזה מגיע? ב. זה מדבק? ג. אם התחלתי טיפול-זה יכול להחמיר??הבנתי שאני יכולה לצפות להחמרה, אבל עד כמה?? התמונות פה בגוגל לא ממש מעודדות אותי.. ד. שאלה שקשורה אבל לא ישירה-אני עכשין על הסטרואידים, אם אני רוצה לצאת אני יכולה לשתות? או שאסור לחלוטין כמו עם אנטיביוטיקה? ה.אגב! למה לי לא אמרו שאני צריכה פיזיוטרפיה כמו שיש בכמה נושאים פה בפורום? זה תלוי בדרגת התקיפה? תודה מראש ענבל :)

14/12/2009 | 10:05 | מאת: מארק רובין

א. למה זה קורה בכלל? איך הוירוס הזה מגיע? הוירוס קיים במצב רדום אצל 85% מהאוכלוסיה, כשמערכת החיסון נחלשת מאיזה שהוא סיבה הוא מתפרץ. ב. זה מדבק? לא ג. אם התחלתי טיפול-זה יכול להחמיר??הבנתי שאני יכולה לצפות להחמרה, אבל עד כמה?? התמונות פה בגוגל לא ממש מעודדות אותי.. יתכן הידרדרות ב-10 הימים הראשונים, אבל מאפיין לרב מקרים קשים. ד. שאלה שקשורה אבל לא ישירה-אני עכשין על הסטרואידים, אם אני רוצה לצאת אני יכולה לשתות? או שאסור לחלוטין כמו עם אנטיביוטיקה? לא מומלץ. מארק רובין מנהל הפאציאליס/בלס פאלסי

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy