פאציאליס חוזר

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

16/11/2009 | 14:03 | מאת: אורחת

במהלך 13 שנות חיי האחרונות קיבלתי כ-4 אירועי פאציאליס בצדדים שונים של הפנים .ולפני מספר ימים הגיע גם החמישי .לפני כ-7 שנים ביצעתי בדיקת MRI אשר יצאה תקינה לגמרי .ביקשתי לבצע בדיקה חוזרת אך נאמר לי כי רוב הסיכויים כי התוצאה תצא תקינה . האם ישנה בדיקה נוספת אשר תוכל להצביע על הישנות הפאציאליס ?אודה לתגובתך .

22/11/2009 | 23:32 | מאת: מארק רובין

שלום רב, לא ברור למה יש אנשים אשר סובלים מפאציאליס מספר רב של פעמים. מחקרים מראים שאנשים אשר סובלים ממערכת חיסון "חלשה" עשויים לפתח מקרים חוזרים של פאציאליס. מומלץ לנסות לחזק איכשהו את מערכת החיסון. יש מקרים בספרות אשר מתארים ניתוח להרחבת התעלה בגולגולת ע"מ להימנע המקרים נוספים בעתיד. אין לי פרטים. מארק

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy