פאציאליס ושימוש במכשיר TENS

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

04/06/2005 | 21:59 | מאת: חיים

אצלי הפאציאליס התחיל לפני כחודש , עברתי את הטיפול התרופתי וגם אני עושה פיסוטרפיה לפנים בקופ''ח ובבית . הפיסוטראפיסטית בקופ''ח עושה לי עיסוי וחימום בעזרת מכשיר אולטראסוני ואינה מכירה בכלל את שיטת TES . לבקשתי קיבלתי לשימוש מכשיר TENS אשר נמצא אצלהם ומשמש להפגת כאבים . האם מכשיר הTENS הנמצא בקופ''ח הוא אותו מכשיר TES שאתה מתיחס אליו בפורום? והיכן אמצא הוראות עבודה נכונות איתו לפאציאליס ? הטיפולים שאני עושה (גם דיקור) אכן עוזרים וחזרתי ב90% למצבי הקודם, אך אני לא מתפשר על פחות מ100% ריפוי . מחכה לתשובה חיים

05/06/2005 | 00:51 | מאת: מארק רובין

חיים, אסור בתחליט האסור להשתמש ב-TENS בטיפול בפאציאליס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אמנם הקיצורים דומים אך המשמעות שונה. TENS=transcutaneous electical neural stimulation TES=trophic electrical stimulation אתה מתפזר מטיפול לא יעיל אחד למשנהו, וחבל! פרט חשוב!!! אצל 85% ממקרי הבלס פאלסי ישנה החלמה של 100% תוך 6-8 שבועות גם ללא טיפול! מטרת הטיפול הוא להדריך את החולה ע"מ שלא יסתבך עם תופעות לווי ולהעריך את מידת פגיעתו, מכיוון שאם מדובר בפגיעה קשה כדאי להתחיל בטיפול ה-TES מוקדם ככל האפשר. נשמע כי אתה נכלל בסטיסטיקה של ה-85%. חשוב לבצע עיסוי לפנים, אבל אולטרה סאונד??? בשביל מה? הדלקת שבכל מקרה נעלמה תוך 10 ימים מתחילת החולשה. דיקור סיני??? בשביל מה? להוציא את הרוחות הרעים? ע"פ סקר של כל מחקרי הדיקור בעולם שנעשו בנושא פאציאליס, לא נמצא מחקר אחד איכותי אשר מוכיח (מדעית כמובן) שיש תועלת לטיפול (נכון ל-03/05), למרות שכמובן ש-85% מהמטופלים שלהם מחלימים תוך 6 שבועות. אני מתנצל על הציניות אך מעצבן אותי החוסר בקיעות מצד המטפלים, אשר בסופו של דבר זוקפים את ההחלמה וזכותם במקום הגוף אשר מחלים לבד ללא כל התערבות. יש בדיחה של רופאים "עם טיפול החולה יחלים תוך שבוע, ללא טיפול זה יקח 7 ימים", אז זהו המצב במקרה של פגיעה קלה בעצב מסוג ניורופתיה. בכל מקרה עוד שבועיים תהיה בריא ותרגיש טוב. מארק רובין BPT

09/08/2006 | 04:42 | מאת: דניאל

ב 10 למאי השנה,חליתי בפסיאליס. התחלתי שבוע של תרופות ולאחר מכן המשכתי בטיפולים של פיזיוטרפיה ועשיתי כמה דיקורים סינים. עד היום הריפוי הוא מאוד איטי. עין שמאל דומעת ובזמן חיוך הצד שמאל זז לאט. הפיזיוטרפיסט המליץ לי להשתמש במכשיר TENS והאנשים שרואים אותי כל יום אומרים לי שיש שיפור משמעותי. אפשר לקבל המלצה נוספת ? מה לעשות הלאה. עיסויים אני עושה כל הזמן. מחכה לתשובה. דניאל

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy