Bell's Palsy - שאלה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

05/10/2009 | 19:40 | מאת: דנה

שלום, ב- 17/08 מס'ימים לאחר לאחר לידת בתי הבכורה בניתוח קיסרי אובחנתי כסובלת מ- bell's palsy ע"י רופא המשפחה שלי. התסמינים, בדיעבד, כללו קפיצות שרירים בפנים, עין דומעת ורעידות של קור מס' ימים לפני ההתפרצות. ההתפרצות התחילה בקושי לקרוץ, לאחר יום-יומיים קושי בלעיסה ושתייה מכוס שאריות של אוכל שנשארו בצד שהשתתק, עיוות של הפה באותו צד, חוסר יכולת להגות עיצורים כמו ב' ו- פ', רגישות בשתיית משקאות חמים וקרים, חוסר יכולת להרים גבה אחת. למרות המתואר, רופא המשפחה טען כי מדובר במקרה קל וכי זה יעבור מאליו תוך חודש - חצי שנה. טופלתי בסטרואידים, דיקור סיני, וגם תרגילים לשרירי הפנים שמצאתי באינטרנט. המצב היום, 7 שבועות לאחר התפרצות הוירוס, הרבה יותר טוב - אני יכולה לשתות מכל כוס, העיוות בפה כמעט ונעלם, אני יכולה להרים את הגבה, העין כמעט נסגרת ולא דומעת כמו פעם, אבל קשה לי לקרוץ וכשאני ממצמצת שתי העיניים אינן מסונכרנות. העין "הפגועה" נסגרת מהר והעין הבריאה לאט יותר. שאלתי היא - האם לאור השיפור האיטי שחל גם העין תחזור למה שהיתה? אם כן, תוך כמה זמן בערך? לאחר כמה זמן ניתן לומר כי הנזקים הקיימים יישארו? תודה וסליחה על האורך. דנה

14/10/2009 | 09:17 | מאת: מארק רובין

נשמע כי מסלול ההחלמה מתקדם כהלכה. לוחות הזמנים סבירה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy