פציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

02/06/2005 | 23:36 | מאת: שואלת

שלום, רציתי לדעת האם יש איזושהי סטטיסטיקה לגבי הישנות של פציאליס אצל מי שחלה בזה, כלומר האם זה בד"כ חוזר במהלך החיים ובאיזו תדירות. שאלה נוספת של בורה מוחלטת - מעולם לא חליתי בפציאליס אך אני נושאת את וירוס ההרפס והוא מתפרץ אצלי בדיוק פעם בשנה, במהלך שפעת החורף ה"מסורתית" ומתבטא בפצעון בשפתיים שנעלם תוך יומיים - שלושה. השאלה שלי היא האם אני "תקועה" עם ההרפס לכל החיים והאם העובדה שלאחי יש כרגע פציאליס (הנובע מהרפס), מעמידה אותי תחת חשש להידבק ממנו (או שמא יש חשש רק בזמן שהנגיף פורץ, כאמור אצלי -פעם בשנה) תודה מראש

24/06/2005 | 22:40 | מאת: מארק רובין

שואלת שלום, לכ-80% מהאוכלוסיה יש את הוירוס של הרפס, אך סטטיסטית הסיכוי לקבל פאציאליס הוא 1:4000 כך שאין ממה לפחד ברוב המקרים. לגבי הישנות המחלה, הסיכוי שיחזור למי שכבר חלה, משמעותית נמוכה ממי שאף פעם לא חלה, אך יש מקרים כמובן. מארק רובין BPT

13/02/2006 | 22:19 | מאת: גלי

אחי, בן 22 , קיבל מכה חזקה בצד שמאל של הראש ,מעל האוזן . לאחר 3 ימים הכאבים החמירו ולאחר עוד 3 ימים התגלה כי צד שמאל של הפנים אינו מתפקד טוב. גבה שמאלית אינה מתרוממת, כשהוא מדבר או מחייך צד שמאל לא מגיב, כך שיש עיווט בפנים לכיוון צד ימין, הוא הושפז ונגלה כי חוש השמיעה באוזן שמאל נפגע. גם חוש הטעם בצד השמאלי פגוע. עין שמאל לא נסגרת עד הסוף כך שבלילה הוא ישן עם טיפות ותחבושות, בנוסף נוטל סטרואידים. היתה לו גם שפעת קלה לאחרונה. הוא עבר ct באוזן ללא ממצאים. הרןפאים טוענים שזה או בגלל הבצקת או בגלל השפעת. מה יותר הגיוני שגרם לשיתוק? מהם סיכויי ההחלמה? כיצד הכי טוב לטפל במצב שכזה? אודה לכם על כל מידע בנושא. הוא מאושפז ב"הלל יפה" במחלקת " אף, אוזן, גרון" , האם שם מקומו, או בנוירולוגיה? תודה על כל מידע שהוא, גלי.

16/01/2007 | 19:30 | מאת: דגנית

שלום, רציתי לדעת לבן דודי יש פאציאליס ואני רוצה לבקרו, האם זה מדבק?

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy