פציאליס וניתוח פלסטי לתיקון

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

01/06/2005 | 10:53 | מאת: נעמי

אני אישה בת 49 ,שקיבלתי את הפציאליס לפני כ-14 שנים,בסוף ההריון האחרון, שהיה תקין לחלוטין, לא טופלתי בשום תרופות עקב ההריון ורק לאחר הלידה קיבלתי זריקות קורטיזון וויטמין B אשר לא השפיעו , כיום יש אצלי א-סימטריה בפנים , פנים נפולות,דבר גורם לי לתחושה לא נעימה וחוסר ביטחון וזה החמיר עם השנים. בזמנו נקבעו לי 10 אחוזי נכות מהביטוח הלאומי. כיום אני מעוניינת בניתוח לתיקון מצב הפנים. שאלתי היא אם הקופה (קופ"ח לאומית) אמורה לשאת בעלויות או שניתוח כזה מוגדר ניתוח קוסמטי והתשלום עבורו מלא. בתודה מראש נעמי

03/06/2005 | 01:16 | מאת: מארק רובין

נעמי שלום, לא מן הראוי שתנסי את שיטת ה-TES ? אשר שיפר את מצבם של אלפי אנשים בצבים דומים לשלך בעולם. כנראה ששרירייך עברו ניוון רציני ויש "להעיר" אותם בשיטה ולשפר את מצבך, את מקרה קלאסי לשימוש כזה. יתרה מכך ניתוחים מהסוג הזה מלווים בהמון בעיות משלהם שיהיה עלייך להתמודד עימם לאחר הניתוח. מארק רובין BPT

10/06/2005 | 08:00 | מאת: גבריאלה

מי אמר ששיטת ה-TES תפתור את הבעיה? כמה נסיון מוכח יש לך?אצל חלק עובד וחלק לא ? יש סטטיסטיקה? אתה יודע כמה קשה להסתובב עם פרצוף עקום במשך שנה, שנתיים , שנים? אם אין בררה יש לבדוק את האופציה הניתוחית, לחפש רופא עם נסיון, לקבל המלצות לשמוע מה הסיכונים וההסתבכויות בצורה מקצועית ואז להחליט.

15/09/2012 | 20:31 | מאת: שלומי

היי נעמי אני חדש בתחום יחסית, ורואה שאין לאף אחד מענה למחלה הארורה... אני מקווה שיש לך שיפור, ואשמח אם תוכלי לשתף אם טיפול כלשהו עזר לך, אפילו בקצת שלומי

07/10/2012 | 07:55 | מאת: נעמי

שלום לך שלומי, צר לי על מה שאתה חווה, מצב זה הוא לא נעים בלשון המעטה. אצל רוב הנפגעים הכל חוזר למצב קודם לאחר חודשיים ומחצה ללא כל טיפול. אני נפגעתי בצד הימני ונותרה פגיעה חלקית שלא ממש נראית לעין.מעבר לטיפול בדיקור (שלא הועיל כלל) לא קיבלתי שום טיפול ו/או ניתוח לתיקון העיוות .את הפציאליס קיבלתי כשהייתי בת 34 , 22 שנים עברו מאז וכיום אני מקבלת את המצב כפי שהוא ,לא מנסה לשקם ,או לתקן כי הרופאים לא מבטיחים שהתערבות כירורגית או טיפול אחר ישנו את הקיים ואולי אפילו עשויים להחמירו.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy