הגורם לבלס פלסי?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

13/01/2009 | 07:44 | מאת: 4444444

שלושה ימים בלס פלסי משמאל ללא שיפור. האם ידוע סיבות לתופעה? 1.בחודש האחרון כמעט ולא ישנתי - הכוונה ל-3-4 שעות בלילה לכל היותר. האם מחסור חמור בשינה עלול להוות גורם להתפרצות התופעה? האם חשוב לישון הרבה בזמן ההחלמה? 2כמו-כן יום לפניי ההתפרצות פיהקתי פיהוק חזק מאוד והרגשתי מתיחה באיזור השריר בלסת משמאל עם כאב למספר דקות. יכול להיות שזו הסיבה? היום השריר הזה כמעעט ולא עובד והפה נפתח רק ימינה (לאכול בגט לא אפשרי..) האם כדאי לשים משהו חם/קר באיזור על-מנת להעיר את השריר או לתת לו לנוח. אני מקבל סטרואידים. בן 30. מצטער על ריבוי השאלות פשוט אני מעט לחוץ מכך שהפה ישאר במצב זה וגם העין לא מתמצמצת. שאלה נוספת - אני מעשן כקופסא ביום. ידוע לי שזה לא בריא ותיכננתי להפסיק.. האם ידוע על קשר בין עישון לסיכויי ההחלמה תודה רבה.

03/02/2009 | 12:17 | מאת: מארק רובין

שלום רב, יש מחקרים אשר מראים שהגורם לפאציאליס הינה וירוס ממשפחת ההרפס. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy