דעה חלוקה - עצב 5 או 7 ?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

30/05/2005 | 22:14 | מאת: הילה

שלום, אני בחורה בריאה בת 23. זה כשבועיים אני סובלת מרדימות וחוסר רגישות בחצי הפנים הימני בצורה הבאה : חוסר תחושב ומעט עקימות (ממש 3 מ"מ) בשפה התחתונה של הפה, רדימות בנחיר ימין, ומעט תחושה שעין ימין פעורה מידי. 3 ימים לפני ששמתי לב להרדמות היו לי סחרחורות סיבוביות קשות ובחילות. הן נעלמו. אושפזתי 3 ימים בנוירולוגית - כל הבדיקות יצאו תקינות VEP , SEP , דם ו CT. MRI אין לי עדיין תשובה. גם אקו לב ואולטר עדיין לא עשיתי. לא קיבלתי שום תרופות במהלך האשפוז. עשיתי בדיקת שמיעה והלכתי לשני רופאי אף אוזן גרון אחד אומר זה עצב 5 אחד אומר זה עצב 7. השני נתן לי סטרואידים וזובירקס למשך 10 ימים. מה דעתך ? האם לקחת את הכדורים ? חשוב לי לציין כי אני חושבת שהמצב הורע (לפני שהתחלתי את הטיפול) כי אני מבחינה בעקימות יתר עכשיו. אינני סובלת מהרפס הפצעים בפה ואינני אלרגית לדבר.

01/06/2005 | 02:33 | מאת: מארק רובין

הילה שלום, עושה רושם כי מדובר בחולשה קלה מאוד של חלק משרירי הפנים, יתכן שאת סובלת ממקרה קל ביותר של בלס פאלסי, יתכנו גם תחושות מוזרות, האם יש צד אחד בלבד פגוע או שני הצדדים? האם חוש הטעם נפגע? האם העין מתיבשת או דומעת? מארק רובין BPT, מחכה לעוד מידע!

01/06/2005 | 19:19 | מאת: הילה

רדומה לי חלק מהלשון אך איני חושבת שחוש הטעם ירד, כל הרדימות היא רק בצד ימין של הפנים, העין אינה מתייבשת או דומעת אלא פחות נעצמת בזוית הרחוקה מהאף. ב MRI התגלתה מנינגיומה, 13 מ"מ בצד שמאל של הראש מחוץ למוח. נוירולוג אמר כי נולדתי עם זה. מה הלאה ? (אני ממשיכה לקחת זובירקס mm400 4 פעמים ביום וסטרואידים) ... מחכה לתגובה ... תודה ...

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy