פציאליס מזה שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

29/06/2008 | 14:10 | מאת: ק

לפני כשנתיים וחצי חליתח בפציאליס בצד שמאול של הפנים בדרגה החמורה ביותר כ0% תפקוד, לאחר 3 חודשים התחיל שיפור כאשר החלה תזוזה קלה, הפר' שאצלו טופלתי בת השומר שלל לחלוטין טיפול פיזיוטרפי במהלך 3 החודשים הראשונים מתוך טענה שהדבר יכול לגרום לנזק רב ורק לאחר שחלה תזוזה בפנים נשלחתי לשיקום פיזיוטרפי בתל השומר, במשך כל 3 החודשים הראשונים לא קיבלתי טיפול סטרואידי. אני טופלתי בתל השומר שנה שלמה ( עד שהתיאשתי ) בעלות פרטית ולצערי לא נראה לי שהדבר לא עזר בשיפור המראה החיצוני. לאחר תקופה החלו הלשון והשפתים להתנפח ולאחר בדיקות רבות ומקיפות גילו שבעקבות הפציאל התפרץ סיפטום בשם מלקינסון רוזנטל ואז התחלתי לקבל טיפול סטרואידי מקומי בשפתים דבר שגרם לשיפור עצום במראה ובהרגשתי האישית. בעקבות הריון שני הופסק הטיפול הסטרואידי וגם הסבל הלך ופחת עד שהגעתי לחודש תשיעי כאשר שוב הלשון התנפחה. כמו כן הנני סובלת מאז לידת ביתי הבכורה ביל"ד. כיום לאחר שנתיים וחצי אייני רואה שהמצב משתפר כלל. אולם מי שאינו מכיר אותי קשה לא לראות איזה שהיא בעיה אבל כאשר אני מחייכת או שממצמצת אז נראה העייות נראה לעין באופן ברור, כאשר אני סוגרת עיניים יש עיוות בשפתיים ואף אין לי יכולת לחייך בכלל, הצד השמאלי נראה תפוס לחלוטין. לפני ב 3 חודשים היתי אצל נורולוג שטען שבמצבי ניתן לעשות ניתוח של השתלת עצב והניתוח נעשה בביה"ח איכולב בת"א. רציתי לדעת האם מומלץ לעשות ניתוח כזה, מה סיכויי ההצלחה, זמן החלמה, השלכות הניתוח ואם בכלל יש דרך להמנע מכך? כיום אני שנה ללא טיפול פיזיטרפי האם יכולות להיות לכך השלכות?

01/07/2008 | 11:33 | מאת: מארק רובין

שלום רב, לצערי אין לי ידע או ניסיון אודות הניתוח אשר הומלץ לך. אני מציע לחקור את הנושא באתרים לועזיים ובפורומים לועזיים, אולי שם תוכלי לקבל מעט עזרה. לדעתי זה לא אסון שאת לא מקבלת היום טיפול ע"י פיזיותרפיסט אך על פי שאני בהחלט מציע לבצע תרגילים בבית. מארק רובין

04/07/2008 | 23:32 | מאת: ק

שלום רב תודה על תשובתך המהירה היום החלו כאבים מתחת לאוזן ימין בצד השני של הפנים ממנו אני סובלת בשיתוק אם יכול להיות מצב של שיתוק בשני צידי הפנים בו זמנית????

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy