המשך לשאלה קודמת

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

25/05/2005 | 13:47 | מאת: כלנית

שכחתי לציין שעברתי שתי סדרות של פיזיותרפיה בקופ"ח (8 כ"א). את התרגילים הביתיים שנתנו לי לעשות, התמדתי בהם רק בהתחלה. האם הזקתי לעצמי בזה שלא התמדתי בהם? האם התנועות היומיומיות הספונטניות מספיקות? בתודה מראש

28/05/2005 | 19:25 | מאת: מארק רובין

כלנית שלום, שאלת הרבה שאלות כך שאענה לפי סדר השאלות. 1. בוודאי שיש מה לטפל! תמיד השאיפה היא לחזור ל-100% ולא להסתפק בהחלמה חלקית. 2. לגבי יובש בעין, זה תופעה נפוצה מכיוון שעצב הפנים בין השאר אחראי על סיכוך העין, טיפולי TES הוכיחו את עצמם בצורה מאוד מרשימה מהבחינה הזאת (במחקר אחד שבוצע, 80% מהאנשים אשר סבלו מהעין דיווחו על שיפור ניכר עד החלמה מלאה לאחר שימוש ב-TES) 3. הסיכוי להישענות המחלה מאוד מאוד נמוכה, כמו שברק אינו פוגע פעמיים באותו מקום, כך גם הוירוס. 4. אין שום בעיה לבקר בארצות קרות, קור הוא אמנם אחד מהגורמים האפשריים להתפרצות המחלה, אך כמובן שדרושים עוד הרבה תנאים מקדימים. לראיה יש מיליוני תושבים אשר חיים בארצות קרות מבלי שלוקים כל חייהם בפאציאליס. 5. למיטב ידיעתי אין מניעה לבקר אצל רופא שיניים, להיפך, רצוי להיבדק אצל רופא שיניים מכיוון שאוכל נתקע בין השיניים ללחיים. העצב אשר מרדימים אצל רופא שיניים אינו עצב הפנים, כך שאין קשר. 6. תנועות היומיומיות הספונטניות אינן מספקות בכלל, תרגילים נכונים חיוניים להשלמת ריפוי הפנים. מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy