צד שמאל רדום

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

29/03/2005 | 12:38 | מאת: ענת

בעלי בן 40 לפני כשנתיים סבל מכאבים חזקים בשן אציין שהחניכיים של בעלי בעיתיות ודלקטיות הוא ניגש לרופא השניים והתעקש לעקור את השן שהציקה לו הרופא עקר אותה באותה תקופה הוא לא זוכר אם לפני העקירה או אחרי צד שמאל תחושת רדימות בכל הצד השמאלי נוסף לכך תחושת בפה של שריפה ונוסף לכך רוק צמיגי או שמנוני זה מה שהוא טוען בקצור הוא עשה בדיקות נורלוגיות צנטור ולקיחת נוזל מעמוד השדירה CT וגם MRI ובדיקות דם שונות לא גילו כלום בפנים רואים נפילה של השפה התחתונה בצד שמאל ועד היום לא יודעים מה זה הוא ניסה אומופט ,הילנג,ודיקור המצב אותו דבר הוא מתוסכל מהמצב בעיקר מהפה מהרוק וגם כשהוא אוכל הוא מתלכלך בשפה או בסנטר והוא לא מרגיש זה מתסכל אותו מאוד סליחה על המכתב הארוך אבל אולי תוכלו אתם לעזור לנו מה עוד אפשר לעשות תודה

04/04/2005 | 22:20 | מאת: מארק רובין

ענת, את מתארת מצב כמעט קלאסי של פגיעה בעצב מספר חמש של הגולגולת בשם טריגמינל, לעצב זה שלושה סעיפים ונשמע כי הסעיף השני (בשם Maxillary Nerve) נפגע. יש עדויות לפגיעה כזו ממגוון סיבות, ביניהם טיפולי שיניים, פגיעה כתוצאה מפגיעת וירוס מסוג הרפס זוסטר וכו'. לצערי איני מכיר טיפול במסגרת פיזיותרפיה אבל מומלץ לפנות לניורולוג טוב. בהצלחה, ואם אתם מוצאים טיםול יעיל אשמח לשמוע מכם. מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy