בלס פלסי- תופעות

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

23/06/2007 | 13:35 | מאת: ענת

שלום לך, לפני כ- 4 ימים אובחנתי כסובת מבלס פלסי. מקבלת פרדניזון, זובירקס ודמעתות מלאכותיות לעיניים. אתמול כבר התחלתי להרגיש יותר טוב, הכאב מאחוזי האוזן עבר, הרגשה כללית השתפרה. יחד עם זאת, השאלה שמתרידה אותי מאוד היא כזאת: אני עובדת בעובדה עם קהל ורוב הזמן מול המחשב. גם עכשיו, כאשר אני כותבת, העין ימין דומעת (ללא רצוני) ומתחילה הרגשת אי נוחות. כאשר אני מדברת,הפה מעוות, שתיית מיים צריכה להתבצע בזהירות כדי שלא תהיה נזילה בצד הפגוע, חיוך עדיף עם פה סגור ועוד דברים אופיינים לפציאליס. האם קיימת דרך ל"עזור" לעין ( אני מרכיבה משקפיים), איך בכל אופן אנשים חוזרים לעבודה ותפקוד תקין עם תופעות מהסוג שתיארתי. ושאלה אחרונה, טרם אשרו לי פיזיו', האם חשוב להתחיל את הטיפול בהקדם האפשרי? בתודה מראש, ענת

02/07/2007 | 10:31 | מאת: מארק רובין

שלום רב, נתחיל מהסוף, תחילת הפיזיותרפיה אינה דחופה, להיפך רצוי להתחיל לאחר שבועיים שלוש. לגבי העין אני מלמד את מטופליי לסגור את העין מעט באמצעות סלוטייפ רפואי, זה גם כמעט בלתי נראה וגם מאוד מקל על העין. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

14/10/2007 | 11:34 | מאת: רונית

עצב ימין בצד ימין השתתק והרופא אבחן בבלס פלסי. רצוני לדעת האם טיפול ברפואה משלימה (שיאצו) יכול לעזור לכאבים. ההרגשה נכון לעכשיו שהעצב מתחיל להשתחרר. אודה לתשובתך.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy