פוחדת כל כך...

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

20/05/2005 | 08:56 | מאת: יונת

שלום, אני בחורה צעירה, בת 25, בריאה אבל לאחרונה יש לי תחושה כאילו הפנים שלי נרדמות.. כבר כ 4 ימים זה קרה כמה פעמים.. הן לא משתתקות לחלוטין, אלא מעין תחושת אי נוחות וקצת נרדמות. צד ימין. האם זה יכול להיות אירוע מוחי? מה עלי לעשות? מה יכול לגרום לתופעה באם זה לדעתך לא אירוע מוחי.. האם סביר שמדובר בארוע מוחי בגילי? עזור לי, אני פוחדת מזה. אין סימנים נוספים...האם יכול להיות שזה הפציאליס הזה? תודה רבה לך.

20/05/2005 | 15:58 | מאת: מארק רובין

יונת, קודם כל את חייבת להיבדק על ידי ניורולוג, ע"מ להיבדק בצורה מקיפה. על פני השטח זה לא נשמע כמו אירוע מוחי, אך תמיד רצוי להיבדק בשביל הסיכוי ההכי קטן שאכן מדובר במשהו רציני. כשאת אומרת שהפנים נרדמות, הכוונה היא תחושתית? כמו אצל רופא שיניים, או מבחינת מוטורית, כלומר חוסר יכולת להזיז? בכל מקרה לא נשמע כמו פאציאליס, אם כבר משהו דומה יותר ל-Trigeminal Neuralgia, שזה כאבים בפנים. עצב הטריגמינל אחראי על תחושת רוב הפנים. תודיעי לי לגבי התפתחויות ותרגישי טוב, מארק רובין BPT

20/05/2005 | 16:38 | מאת: יונת

תודה על תשובתך, הכוונה תחושתית כמו אצל רופא שיניים, וגם רק בערך- אני כן יכולה להזיז מוטורית. הייתי היום אצל רופא המשפחה שלי והוא אכן אמר שזה כנראה עצב הטריגמינל או שזה סתם עייפות או מתח. הוא עשה לי כל מיני בדיקות תפקודיות כאלה- לעצום עיניים, לפתוח פה, שיווי משקל וכדומה- היה תקין וגם לחץ דם תקין והוא אמר לי שאני יכולה להרגע שזה לא אירוע מוחי, חלילה. ושיש לחמם את המקום ולקחת משהו להרגיע כאבים. ושאם יימשך יש ללכת לנוירולוג כדי לקבל כדור מסויים שאני לא זוכרת את שמו.. אז זהו, תודה על התייחסותך המהירה יונת.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy