מכשיר tes

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

10/01/2007 | 19:55 | מאת: שרלי

אני פיזיותרפיסט והייתי רוצה לדעת מה צורת העבודה של מכשיר ה-tes .איזה של זרם חשמלי קיים בו ומה צורת העבודה שלו. בתודה מראש שרלי

12/01/2007 | 16:43 | מאת: מארק רובין

שלום רב, אנו כפיזיותרפיסטים מכירים היטב את ה-TENS אשר מגרה עצבים סנסורים ומוטורים. הזרם ב-TENS בקצב קבוע (Hz) ואם משווה אותו למוסיקה דומה לתוף במקצב אחיד. העצבים שלנו מעבירים עוד מידע חוץ ממידע סנסורי או פקודות לגיוס שרירים הם מעבירים מידע לתאים (במקרה זה תאי שריר) על האופי שלהם, כגון אם הם צריכים להיות Slow OR Fast Twitch וכו' בהעדר מידע זה השריר עובר אטרופיה. מכשיר ה-TES מעביר את המידע הזה (אשר חסר בפאציאליס) לסיבי השריר ועל ידי כך מונע אטרופיה כמעט לגמרי. המכשיר אינו עוזר לעצב להחלים אך כשאותו עצב מגיע סוף סוף לשריר, השריר יחסית בריא (במקרים כרוניים זה קריטי). מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy