פאציאליס-שבע חודשים

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

23/12/2006 | 21:22 | מאת: מהרן

שלום מרק. אני סובל מהמחלה כבר שבע חודשים השיפורים שקרו לי היו: 1. אני ישן ללא רטיה. 2. אני מסוגל לחייך אבל לא מלא. תופעות שקימות אצלי: 1. סגירת עין מלווה בחיוך קל. 2.דיבור לא סימטרי. 3.יכולת מעטה בפעילות הלחי ולשון בעת אכילה ולאחריו. 4.תחושת קשיות הלחי. 5. הופעת כתם לבן עם שלוחה צרה באורך של כשני סנטימטרים בדופן הלחי הפנימית. יש לציין שסבלתי בעבר מציסטה בשקדים בצד זה ולכן עברתי ניתוח להסרת השקדים לפני 11 שנה. שאלותי הם: 1.האים יש קשר בן הכתם הלבן לפאליאליס, אם כן מה עלי לעשות. 2.מה עלי לעשות כדי לעודד את המשך הבראת המקום ולגרום לשיפור בתיפקוד העצבים. בתודה מראש מהרן

23/12/2006 | 22:25 | מאת: מארק רובין

שלום רב, למיטב ידיעתי אין קשר בין הכתם והפאציאליס. על מנת שתמשיך להבריא עלייך להתחיל תרגילים שמטרתם לשפר את הקאורדינציה בין שרירי הפנים ולהיעזר במכשיר ה-TES. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy