עצב משולש

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

15/12/2006 | 16:52 | מאת: אנטומיק

חנוכה שמח, אני מבקש לדעת האם העצב המשולש ופציאליס הוא אותו העצב? במידה והתשובה שלילית מה שמם של הפיצאליס בעברית ושל העצב המשולש בלעז? תודה מראש על ההתיחסות.

17/12/2006 | 23:45 | מאת: מארק רובין

שלום רב, לא מוכר לי עצב משולש, לעצב הפנים יש 5 שלוחות לא שלושה. צר לי. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

28/12/2006 | 23:45 | מאת: דר' אלדד זילברשטיין

אני חושב שהגולש מתכוון לעצב ה-Trigeminal שהוא העצב הקרניאלי החמישי ואחראי לתחושה באור הפנים ולשרירי הלעיסה. הוא אינו אחראי לשרירי ההבעה אותם מעצבב העצב הקרניאלי השביעי המכונה Facial nerve.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy