שאלה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

26/03/2005 | 22:59 | מאת: dan

שלום, בהצלחה בפורום החדש! אני רופא משפחה ושאלותי הן: 1. האם יש עדות בספרות ברמה של EBM שדיקור משפר פרוגנוזה ואם כן תוך כמה זמן מהשלב האקוטי צריך לטפל? 2. מתי יש אינדיקציה לביצוע EMG ואיך תוצאותיו יכולים להשפיע מעשית! על המשך הטיפול? ? 3. אם עבר 3 חודשים ועדיין יש פרזיס ניכרת בזוית ההפה והעין בחולה מבוגר סכרתי- מה הסבירות לשיפור בעתיד? המון המון תודה ושוב בהצלחה!

04/04/2005 | 22:00 | מאת: מארק רובין

שלום רב, 1) למיטב ידיעתי אין עדות ברמה של EBM שדיקור משפר את המצב לאחר פאציאליס, זה הכל עניין של אמונה, 90 אחוז מהחולים מחלימים מבלס פאלסי תוך 6 שבועות עם דיקור וללא דיקור, כך שאני שומע המון עדויות מאנשים שביקרו אצל מדקר והחלימו תוך 6 שבועות :) 2) EMG חובה במקרים של פגיעה בעצב הפנים כתוצאה מטראומה או ניתוח, במקרה של פאציאליס על רקע וירוס ה-EMG מרגיע את המטופל, נותן מדד להשוואה (למרות שרוב המטופלים מסרבים לעבור בדיקה חוזרץ, אלא אם מדובר ב-Surface EMG), ככלי אבחנתי אין משמעות רבה לEMG לפרוגנוזה, למקורת שביופידבק באמצעות SEMG זה הטיפול הטוב ביותר למקרים כרוניים על פי הספרות. 3) אין מניע לאדם מבוגר להחלים לגמרי, למרות שהסכרת יכולה להאט את החלמת העצב, במקרה כזה העצב יחלים לבסוף אך הבעיה במקרה כזה, זה שעד שיגיע העצב ליעדו (השרירים) השרירים יעברו ניוון (תוך 3 חודשים מחצית מסיבי השריר התנוונו (עברו אטרופיה). על מנת לעצור תהליך התנוונות ולהפוכה, ניתן להשתמש בשיטת טיפול בשם TES כלומר trophic Electical Stimulation, זה טיפול המיושם בארץ זמן מעט יחסית ולמיטב ידיעתי רק בקופ"ח כללית באיזור השרון ומעט מכונים בארץ. הבעייתיות בשיטה היא שהמטופל צריך למתוא מטפל אשר התמחה בשיקום הפנים ולרכוש את המכשיר שעולה בסביבות 3000 ש"ח ללא השתתפות הקופות בשלב הזה (אנו עובדים על זה). במקרה שמו שאתה מתאר החשש היא מסינקינזיס (תנועות לא רצוניות של סגירת העין בחיוך לדוגמא). אשר מאפיין את הפגיעות הבינויות עד קשות בעצב. אשמח לעמוד לרשותך, מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy