פציאליס מלפני 47 שנה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

14/06/2006 | 11:53 | מאת: חוה

בגיל 3 שנים חליתי בפציאליס בחלק ימין של הפנים. היום הנני בת 50 שנה. בשלב מסויים נותחתי להקטנת עין ימין וכשאני לא מחייכת יש תחושה כמעט שהכל תקין. בחלק שמאל של הפנים יש יותר קמטים וכמובן החיוך ממש לא סימטרי. האם יש אפשרות לשפר בשלב זה?

21/07/2006 | 18:17 | מאת: מארק רובין

שלום רב, המקרה שלך מאתגר מכיוון שגם אם נשקם לך את העצב והשריר עלינו "ללמד" את המח שלך לתת פקודות להזיז את השרירים (כרגע הוא לא זוכר מספיק טוב), טיפול מסוג ביופידבק עשוי לעזור במקרה זה, לאחר שיקום שריר-עצב. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

22/07/2006 | 12:32 | מאת: חוה

שלום רב, אני בספק רב.האם ניתן להחיות את העצב? ואשמח לשמוע אם היו נסיונות קודמים במטופלים שהעצב שותק לאורך זמן זה.

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy