פאציאליס בעקבות סדק בבסיס הגולגולת

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

06/06/2006 | 00:07 | מאת: הילה נ.

שלום ד"ר ב- 16/4/06 התעלפתי בדירתי ואיבדתי הכרה, לאחר כשעתיים וחצי התעוררתי מהמיטה מלאה בדם שנזל מהאוזן השמאלית במשך יומיים. אושפזתי ל8 ימים כאשר ביום השלישי לאישפוז חטפתי פאציליס בצד שמאל של הפנים- חצי שפתיים משותקות, עין שמאל פתוחה, גומת חן נעלמה וכאבים בעצם הלחי. פורדניזון 60 4 פעמים ביום למשך 10 ימים ופירקוסט בימים הראשונים לאישפוז. כמו כן הטעם והריח נפגעו חלקית וכן עצב השמיעה עם טינטון. אני אובדת עצות ומוטרדת מעניין הטעם והריח וברצוני לדעת האם יש קשר בין הפציאליס לחושים? השיתוק ברובו השתקם, חוץ מגומת החן שלא במלואה חזרה, העין טיפה משותק אבל עדיו יש לי כאב בעצם הלחי כאשר נשענים על היד או מנקים פנים. תודה רבה

06/06/2006 | 21:07 | מאת: מארק רובין

שלום רב, עצב הפנים אחראי על חלק מחוש הטעם, מאוד יתכן שהסיבי עצב הספציפיים הללו נפגעו יותר מסיבים המוטוריים, לגבי הריח לא אמור להיות קשר. במידה ותוך חודשיים אין שיפור בתנועתיות (חודשיים מהפגיעה) אני ממליץ להתיעעץ איתי או עם אחד מעמיתיי אודות טיפול לפאציאליס כרוני (מאוד חשוב לא להזניח כי בשלב זה הטיפול מאוד מוצלח. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy