האם ניתן למנוע פציאליס?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

31/05/2006 | 13:22 | מאת: חן

חליתי לפני שנה בפאציאליס בזמן ההריון, נשארו לי סימנים קלים ( עין נסגרת בעת חיוך וכן הצד השמאלי של הפה משותק חלקי) לפני שקיבלתי את השיתוק היו יומיים של כאבי אזניים, בדיעבד אני שואלת, האם יכולתי למנוע את בואו של הפציאליס? האם רופא היה יכול למנוע זאת, כל עוד כן דיווחתי על כאבי אזניים?

04/06/2006 | 21:46 | מאת: מארק רובין

שלום חן, פאציאליס נובע מוירוס ותוקף כשמערכת החיסון נחלשת מאיזו שהו סיבה כגון שינויים הורמונליים או חולשת הגוף (בדומה לשפעת). ע"מ להישמר יש לנהל חיים בריאים אך אין תעודת ביטוח. אודות השאריות של הפאציאליס ניתן לטפל ורצוי להתיע עם מומחה בנושא. מבחינה סטטיסטית הסיכוי לקבל פעמיים בלס פאלסי נמוכה. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy