ECG ופיזיוטרפיה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

26/04/2006 | 01:17 | מאת: alon

שלום רב! שאלה מרופא: מה הן אינדיקציות לביצוע EMG בבלס פלסי? לאיזה חולה מומלץ להתחיל פיזיוטרפיה וכמה זמן האופטימלי מתחילת השיתוק? תודה רבה

02/05/2006 | 20:05 | מאת: מארק רובין

שלום לך, אני ממליץ להפנות כל מטופל אקוטי אשר לוקה בבלס פאלסי לפיזיותרפיה על מנת ללמוד תרגילים לפנים לתרגול ביתי. כידוע 85% ממטופלים אלו יחלימו במהלך חודשיים לאחר תחילת החולשה. במידה ומטופל אינו החלים בחודשיים יש להפנותו לפיזיותרפיסט אשר התמחה בשיקום הפנים. לרוב אין צורך בביצוע EMG מכיוון שבמקרים כרונים אנו יודעים מראש שמדובר באקסונוטמזיס והבדיקת EMG לא יתן מידע מעבר לבדיקה אובייקטיבית, כשאנו חושדים בתהליך טופס מקום במוח אז ניתן לבצע EMG אך עדיף תמיד MRI, ניתן לבצע EMG לצורך השוואה עם EMG אשר יתבצע בעתיד אך עדיף לבצע SEMG מכיוון שלא מכאיב למטופל, הבעיה עם זה, זה שאין הרבה מרכזים או פיזיותרפיסטים אשר מוכשרים לזה או שאיםן להם ציוד מספיק רגיש. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy