האם יש נטיה לפציאליס?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

24/02/2006 | 15:58 | מאת: עדיה

לפני שנים עברתי מספר ניתוחי אוזן. את הניתוח האחרון שבהם ביטלו בגלל עצב פנים חשוף וחשש לפציאליס. אגב את המימצא הזה שמעתי מפי הרופאים גם בניתוחים קודמים. לא ממש ידעתי מה זה ומה לעשות במידע הזה. עד שלפני כשבוע בטיפול שיניים בלסת עליונה, כאשר הוזרק לי חומר המרדים, חשתי מן רעד בשריר הלחי, והרגשה לא כל כך נעימה. יש עובדה נוספת שיתכן שהיא קשורה ויתכן שלא, אני נכת פוליו וכרגע במצב קשה של פוסט פוליו. אמא שלי מספרת שבזמן המחלה, הפנים שלי היו מעוותות לצד אחד והפה ממש הוסט הצידה. שאלותי: יכול להיות שמצב עצב הפנים קשור למחלת הפוליו עוד מילדות מוקדמת? האם טיפול שיניים יכול לגרום לפציאליס במקרה שכזה? איך אני יכולה למנוע את הפציאליס?

08/03/2006 | 21:22 | מאת: מארק רובין

שלום רב, למיטב ידיעתי אין שום קשר בין מחלת הפוליו אשר פוגעת בחומר האפור בעמ"ש לפאציאליס אשר נגרם כתוצאה מפגיעה בעצב גולגולתי. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

22/09/2010 | 19:21 | מאת: אג

יש קשר בין פוליו לשיתוק בעצב הפנים. אני נפגעתי בפוליו שגרם לשיתום בפנים]

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy