Hemifacial spasm, בלס פלסי ופציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

10/02/2006 | 22:17 | מאת: יעל

לד"ר רובין שלום יש לי בעיה עם צד שמאל של הפנים. לפני כמה זמן הייתי אצל מומחה בנוירולוגיה. הוא אבחן אצלי שרידים של Hemifacial spasm שהיה כנראה בתקופת הילדות (אף אל פי שלא אני ולא אימי זוכרות מאורע שכזה). עשיתי בדיקות MRI בלבד. הרופא אמר שזוהי בעיה בעצב הפנים ולא מחלה נוירולוגית. בנוסף לכך הוא טען כי אין מה לעשות ע"מ לשפר "שרידים אלה", אך אינני מסכימה עם דעתו. לפני שפניתי אליו עשיתי שלל טיפולים אלטרנטיביים בינהם דיקור סיני ורפלקסולוגיה. טיפולים אלה עוררו אצלי תגובה. הרגשתי כי הפנים שלי כאילו "נמתחות" וכאשר חשתי בהרגשה זו ראיתי שינוי לטובה בצד שמאל. היו פרקי זמן שהרגשתי את ה"מתיחה" ולא ראיתי יותר הבדל בין צידי הפנים. אך לצערי הרגשה זו היתה מופיעה ונעלמת, וכך גם השינוי החיצוני. בגלל ה"מתיחות" האלה אני מאמינה כי עצב הפנים עדיין "חי" ואפשר לשפר את מצבו. רציתי לשאול אותך למי לפנות ואילו טיפולים מתאימים לבעיה שלי. בנוסף לכך שמתי לב כי הסימפטומים של פסיאליס ובלס פלסי דומים למה שיש לי מה ההבדל בין פציאליס ובלס פלסי לבין Hemifacial spasm ? דרך אגב, אני בת 18. ואשמח מאוד אם אוכל לדבר איתך גם דרך הטלפון. בתודה מראש

18/02/2006 | 23:42 | מאת: מארק רובין

שלום רב, אם יש לך עוד שאלות מעבר לשיחתינו הטלפונית את מוזמנת לפנות. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy