תודה רבה ושאלות נוספות.

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

25/01/2006 | 23:27 | מאת: שי

תודה רבה על הענותך המדהימה בטלפון והייעוץ המקצועי. בקשר לילד בן 5. מיד לאחר שיחתינו פניתי למוקד רפואה דחופה הפועל בשעות הלילה והרופאה אכן אבחנה בלס פלסי. לתמהוני היא שללה כל קשר אפשרי בין המחלה לוירוס ההרפס ולא היה ידוע לה על טיפול באציקלוביר . נתנה פרדינזון למשך 12 יום במינון פוחת והולך. [כפי הנראה בעת לימודיה [ברוסיה] עדיין לא נודע על הקשר להרפס]. האם אתה ממליץ לפנות לרופא מומחה, האם הטיפול באציקלוביר חיוני להחלמה [קיימת במשפחתינו נטיה להרפס בהתקפות חוזרות], האם יש מקום לטיפולי פיזיותרפיה -ניפוח בלון, לעיסת מסטיק וכדו'.

28/01/2006 | 01:25 | מאת: מארק רובין

שלום רב, באופן כללי אני בהחלט מציע לברר את האופציה של אציקלוביר ולהתייעץ עם רופא א.א.ג/ניורולוג/ילדים. במקרה הספציפי פספסנו את חלון ההזדמנות של ה-72 שעות לאחר תחילת המקרה (כמו ששוחחנו בטלפון, כך שאין טעם לקחת את התרופה עכשיו. לגבי ההרפס, חשוב שתדע שכ-80% מהאוכלוסיה נושאים וירוס זה במידות חומרה מגוונות, ורובם אפילו לא יודעים זאת. לגבי התרגילים, רצוי מאוד כן לבצע על סמך פיזיותרפיסט אשר בקיע בטיפול ההלס פאלסי אקוטי. לעיסת מסטיק קשור לשרירי הלעיסה שאינם מעוצבבים כלל מעצב הפנים (עצב מספר שבע מעצבי הגוגולת) ומאוד לא מומלצת מכיוון שיש חשש לנשיכת הלחי הפנימית הצד החלש. לנפח בלונים גם מעט מוגזם בשלב זה. בכל מקרה כדאי לפנות למישהו אשר מכיר את הנושא. בהצלחה ושירגיש טוב, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy