באלס פאלסי

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

20/12/2005 | 23:29 | מאת: רותי א

מארק שלום רב... בתי החלה להראות את תסמיני התופעה לפני שבוע (עין לא נעצמת עד סופה,עיוות בחיוך, וכו). בתי משרתת בצבא בחרמון וכן יש לה רגישות ללחץ באוזניים (שמתבטאת בצורה חריפה בטיסות).התופעה התחילה מכאבי אוזניים אך נאמר לה שזה לא קשור. הומלץ לה לשים פלסתר מיוחד לסגירת העין כדי שתעצם בשנתה. ביומיים האחרונים העין דומעת גם כשהזמן לא סמוך לשימת הטיפות והמשחות. ויש אדמומיות מתחת לעין שהופיעה לקראת הערב 1.מה הסיבה לדמע? 2.מה ניתן לעשות עם האדמומיות? 3.מה ניתן לעשות עם הדמעות? 4.האם ייתכן שהלחץ באוזן כתוצאה משינויים תכופים בגבהים (חרמון-חיפה) קשור לכך? (היא דווחה עוד בעבר על כך שבירידה מהחרמון היא חשה לחץ וכאבים באוזניים) 5.לעיתים יש לה הרפס בפה ופצעים בגוף (שאובחנו כסוג של פטריה)-האם זה יכול להיות קשור?

24/12/2005 | 21:34 | מאת: מארק רובין

שלום רב, קודם כל קור יכול לתרום לפאציאליס יותר מאשר שינויי גובה, שנית לסובלים מהרפס יש סיכוי גבוה יותר לסבול מפאציאליס. עצב הפנים אחראי על בלוטות הדמע כך שזה מסביר את הדימוע יתר, האם העין עצמה אדומה? או מתחת לעין? האם הבת שלך קיבלה הדרכה לטיפול עצמאי? מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

25/12/2005 | 00:24 | מאת: רותי א

האדמומיות היא לא בעין היא מתחת לעין...היא קבלה הרבה מאוד הדרכות לטיפול עצמי שאף סותרות אחת את השניה (לעשות דיקור או לא, לכסות בלילה את העין בפלסתר מיוחד, מצמוץ עצמאי, המשכת סטרואידים ל10 ימים או הפסקתם, לקיחת אוגמנטין או לקיחת רטרומצין, שימת פלסתר על הצד המשותק כדי שלאחר ההחלמה הוא לא יהיה נפול וכו) מודים לך מאוד על העזרה האם יש לך עצה נוספת?...לעזור לנו בסיכום של אלפי העצות?... בתודה מראש משפחת אבירן

28/12/2005 | 08:25 | מאת: מיה

בפעם הראשונה שאני נתקלת בהגדרה באלס פאלסי. האם זה פאציאליס? לפני כ-40 שנה קבלתי פאציאליס בצד אחד ולאחר שנה בצד שני. אז אמרו שזה כתוצאה מרוח פרצים. שני המקרים השאירו עיוותים קלים שבפנים קפואות לא ניראה דבר רק בזמן דיבור. אני שואלת האם כיום יש דרך לשפר או להעלים את השאריות האלה?

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy