מה קורה לפנים שלי?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

20/12/2005 | 14:46 | מאת: מודאגת

אני בת 34, בריאה. בשבוע האחרון התחלתי להרגיש את השפתיים שלי רועדות. כשהסתכלתי במראה ראיתי שבאמת רואים את זה, זה לא רק תחושת "דופק" כמו שקורה לפעמים, אלא ממש רעד בעיקר של השפה התחתונה. היום, שוחחתי בטלפון ופתאום הרגשתי שהצד השמאלי של הפנים שלי כאילו נימתח הצידה. כשהסתכלתי ראיתי שהשפה העליונה באמת קצת מתרוממת בצד השמאלי, אבל אח"כ זה נירגע. עכשיו, שעתיים אחרי, אני לא רואה שום דבר שונה. החיוך סימטרי, העיניים ניסגרות שתיהן, וכאילו אין שום בעיה. אבל אני מאוד מודאגת, מה זה יכול להיות?למה זה קרה? האם אני בדרך לפציאליס?? האם יש משהו שאפשר למנוע את הפציאליס?? תודה מראש

24/12/2005 | 21:28 | מאת: מארק רובין

שלום רב, מה שאת מתארת אינו תואם לסימטומים של פאציאליס על רקע וירלי, אלא לבעיה ניורולוגית, עצתי היא להיבדק על ידי ניורולוג. תרגישי טוב, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

27/12/2005 | 22:37 | מאת: דיתי

שלום לך .לפני שלושה ימים אובחנה אצלי מחלת בלס פאלסי על ידי רופא המשפחה. הרופא ציין שהגעתי אליו מיד כשהבחנתי בבעיה. הופניתי מיד לפיזיוטרפיסטית של קופת החולים, אשר ציידה אותי בסדרת תרגילים. הרופא רשם לי פרדניזון במינון יורד מעשרים מיליגרם עד חמישה מיליגרם, לשבעה ימים בכל ירידה במינון. מלבד זאת אני מקבלת ולטרקס, שלוש פעמים ביום, שני כדורים בכל פעם. הגבה השמאלית מצליחה לעלות מעט למעלה, עפעף שמאל אינו נסגר לחלוטין, נחיר שמאל אינו זז, הצד השמאלי של הפה נע מעט הצידה ויוצר קמט חיוך קטן. נאמר לי שמצבי אינו קשה אך לאחר שקראתי בעיון את כל הפורום, אליו דאגה בתי להפנות אותי, אני מבינה שמומלצים טיפולים פיזיוטרפיים נוספים. האם הם מומלצים בכל מקרה? כיצד אני יכולה לדעת באיזו דרגה תקפה אותי המחלה? במקרה אני בחופשת חנוכה אך יהיה עלי לחזור ללמד, לעמוד מול תלמידים. אהיה אמיצה אך אשמח לדעת שהבעיה תחלוף לה לפני סוף שנת הלימודים. אני גרה בהרצליה, לא מצוין בפרטים עליך היכן אתה מקבל. שאלה נוספת, ברשותך: באחד האתרים קראתי שכדאי להוסיף כדור אבץ פיקולינט לחיזוק המערכת החיסונית, שאצלי מלכתחילה היא לקוייה מזה שנים רבות. האם אתה ממליץ על כך יחד עם הכדורים האחרים שקיבלתי? אני מודה לך על הענותך לעזור. חג שמח, דיתי

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy