פציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

25/04/2005 | 18:50 | מאת: נ.ב

אני בחודש התשיעי להריון , ולפני 5 ימים גיליתי שיש לי שיתוק בעצב הפנים (בצד הימיני של הפנים ) העין שלי דומעת כל הזמן , והפה שלי מעוקם כאשר אני מחייכת , בדקו אותי רופאים- ורופא א.א.ג נתן לי סטרואידים למרות ההריון, רופא נשים אישר, ורופא נשים אחר שלל את השימוש בכדורים רופא עיניים שלל גם כן וגם הנירולוג שלל ,האם אני אמורה להמשיך לקחת את הכדורים ?(עד כה לקחתי במשך כל 4 ימים אחרונים ) שאלה נוספת תוך כמה זמן זה עובר אם בכלל ? מה הטיפול הטוב ביותר ? והאם יש קשר בין הפציאליס להריון והאם יש סכנה לעובר או להריונות הבאים ? מצטערת אם זה הרבה שאלות.......

25/04/2005 | 23:12 | מאת: מארק רובין

שלום רב, פאציאליס מופיע לעיתים קרובות בזמן של שינויים הורמונליים, כגון הרין או גיל הבגרות. הסיכוי להישנות מאוד קטנה בהריונות עתידיות. לגבי הסטרוידים, אני לא יכול לענות בוודאות, אולי אפשר לפנות לחברת תרופות עצמה ליעוץ, גם ככה לרוב לוקחים לשבוע אז כמה כבר נותר? לגבי העין יש שיטת הדבקה פשוטה המונעת את רוב הדמע, במידה והדמעות זולגות מהפינה החיצונית של העין. כ-85% מהמקרים חולפים ב6-12 שבועות. בשלב הראשוני יש לשמור על העין לעסות את הפנים ולבצע תרגילים לשרירי הפנים. במידה וזה לא עובר תוך חודשיים צריכים להתחיל בטיפול TES על מנת להחלים על הצד הטוב ביותר. תרגישי חופשיה לשאול כמה שאלות שאת רוצה או אפילו להתקשר, שלא תהיי בסטרב מיותר בתקופה רגישה זו. חג שמח, והחלמה מהירה, מארק רובין BPT

26/04/2005 | 22:50 | מאת: ג.ר.

אתה ממליץ מדי פעם על מכשיר TES . האם יש איתו נסיון בארץ? האם הוא עוזר בכל סוג של פאציליס? איך בעצם אפשר לדעת שהמכשיר הוא שתרם לריפוי ולא מה שנקרא "הזמן עשה את שלו" .. יש תחושה שיש כאן איזור אפור ממנו מתפרנסים כמה וכמה אנשים..

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy