כאבים בחזה בצד שמאל ודפיקות לב מהירות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/12/2016 | 10:46 | מאת: אשר

אשר בן 25 מכרכור. תקופה כבר די ארוכה במשך כמעט 3-4 שנים אני מרגיש שמשו אצלי לא בסדר מבחינה גופנית. השתחררתי בתחילת שנת 2013 וכאזרח חייתי די חיים נורמטיביים , עבדתי במפעל נכנסתי למערכת יחסים שממשיכה עד היום ובמהלך כשעובר הזמן כבר הספקתי ללמוד מקצוע בתחום היי טק וכיום אני עובד במקצוע זה . בתקופה זו בין השנים האלה , הייתי נתון בלחץ עולה ויורד , בין אם זה בלימודים או מערכת יחסים או משפחה ויחסית המון דאגות . כתוצאה מהרגשות האלה אני מניח שהתחלתי לקבל התקפי חרדה וזה מלווה בחוסר שינה, דפיקות לב מואצות בפתע , חוסר נשימה , סחרחורות ועוד . במהלך השנים האלה נבדקתי אצל קרדיולוג עקב פעימות הלב המוזרות וכאבים בחזה ולאחר כמה טיפולים קבלתי תוצאות שהכל תקין . איך כיום אני עדיין חש בכאב בצד משאל ואותו כאב ממשיך ליד שמאל שלי ,כאב בשכמה השמאלית , דפיקות לב מואצות שקורות בעיקר בזמן שאני הולך לישון , חוסר שינה ועוד. אשמח לחוו"ד. תודה ויום טוב

אשר טוב עשית שפנית תחילה לרופא כדי לבדוק האם המקור למחושים (סימפטומים) שלך, אינו אורגני- ביולוגי- פיזי. כיון שעל פי דבריך, לא נמצאה סיבה ביולוגית-רפואית לכאביך, סביר שאכן מדובר בהתקפי חרדה או ביטוי פסיכולוגי- רגשי, למתחים גלויים או סמויים שאתה מתמודד אתם. כדי לבדוק זאת ואף לרכוש כלים מתאימים להתמודדות יעילה, כדאי שתפנה לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה