לחץ דם וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/07/2016 | 13:36 | מאת: שרון

שלום . אני בת 21 סובלת מהתקפי חרדה פאניקה חרדת בריאות וחרדה כללית שהחלו לי מגיל 13 בערך . מגיל 16 נימצא אצלי לחץ דם גבוהה לא הייתי במעקב וברחתי מיזה . לפני שנה ילדתי ובבית חולים הלחץ דם שלי היה מאוד גבוהה בכול תקופת ההריון מצבי הנפשי לא היה טוב עם המון לחצים עצבים וחרדות שהחריפו ישירות אחרי הלידה . הלידה הייתה הרגילה אך לאחריה היה חשד לרעלת בגלל הלחץ דם אושפזתי וטופלתי במגנזיום לאחר מכן שוחררתי ןהחרדות התעצמו מפחדים למחלות בגלל מה שעברתי בלידה הכול התעצם והחריף . וחזרץי לבית חולים שם החליטו לתת לי טיפול תרופתי לחחץ דם . אני כבר שנה אחרי לידה אם מצבים נםשיים משתנים . אני לא בטוחה שאני צריכה את הכדורים ללחץ הדם וחושבת שהם משפיעים לרעה על הרגשתי אך ישלי תלות פסיכוליגית בהם שבלעדיהם יקרה לי משהו אני סובלת מסחרחורות חולשות . האם יכול להיום שכשאני לא בלחץ הלחץ דם יורד לי בגלל הכדורים? זה בגלל החרדות או באמת לחץ דם איך אני מגיעה לתשובה האמיתית אני מאוד רוצה להפסיק איתם ופוחדת מהלחץ דם . ישלי פחד מהבידקה עצמה שאני בטוחה שהוא יהיה מאוד גבוהה וככה אני ניכנסת ללחץ יותר מה עושים?תודה .

שרון כפסיכולוגים, איננו עוסקים בתרופות. כך שלא נוכל להתייחס לשאלותייך, בעניין לחץ הדם שלך וההשפעות התרופתיות עליו. אני כן מייעץ שבכל מקרה ובמקביל לייעוץ הרפואי שאת ודאי מקבלת, שתיפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי, או באופן פרטי או דרך קופת החולים שאליה את שייכת. ייעוץ מתאים יעזור לך הן למצבך הרגשי והן למצבך הפיזי-רפואי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה