פאניקה או חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/05/2016 | 01:53 | מאת: הופר

שלום , מה ההבדל בין חרדה לפאניקה ? הרופא רשם לי " התקפי פאניקה " ? מטופל ב ציפרלקס 20 מג פעם ביום . זה לא עוזר לי בצורה מספקת אומנם עוזר . הבעיה שלי שברגע שאני רחוק מההורים שלי אז אני מתחיל לחשוב מחשבות לא בסדר .... דפיקות לב , הזעה , מתח ולחץ . לפעמים דבר קטן שמעסיק אותי אני שוכח וההתקף נעלם . הבעיה שבעוד חודשיים אני טס לחול ואני מפחד שזה יקרה לי ולא אוכל להפסיק את ההתקף .

הופר הבנתי את מצוקתך אך לא הבנתי מה שאלתך ? כללית, הביטוי חרדה מתקשר לרגש שלילי המאופיין בדאגה קשה ומתמשכת, המלווה לרוב בתסמינים פיזיולוגיים אופייניים. התקף אקוטי מידי וחריף של חרדה, עם נוכחות עוצמתית ומוגברת של תסמינים פיזיולוגיים מוגדרת לרוב כהתקף של פאניקה. בכל מקרה כדאי שתפנה לייעוץ/טיפול פסיכולוגי כדי לרכוש כלים להתמודדות עם מצוקתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה