דיבור תוקפני ועצבני מצד הבעל

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/02/2016 | 12:09 | מאת: ענת

בעל כבן 60 מטופל בכדורים לסכרת 2 ממנו סובל. לאחרונה ממש לא מאוזן. או גבוה או נמוך מאד, האם זה יכול להשפיע על מערכת העצבים?? הוא בתקופה האחרונה סובל מהתפרצויות זעם . אני מדברת אליו בשיא העדינות.. כל מה שלא נראה לו, או שאלה חוזרת, או כל דבר שהוא לא לשביעות רצונו, ישר מתפרץ בזעם, לדעתי: אלים מילולית ואחר מתחרט. זה כבר בלתי נסבל, ואני חסרת אונים, אמרתי לו לא פעם שילך לקבל טיפול תרופתי או שיחות,- מסרב. ברצוני לדעת אם יש קשר בין סוכר שלא מאוזן לבין התפרצויות זעם צפופות שקורה אצלו לאחרונה? תודה רבה על העזרה. אגב, לא זכור לי מתי חייך, מתי גרם לי לצחוק, תמיד עם פנים חמורות סבר.

ענת סביר שאכן קיים קשר בין סכרת 2 ו/או כדורים נגדה, לבין מצבי רוח ו"עצבנות" יתר. אם כי, אני לא יודע לומר זאת באופן מבוסס. בכל מקרה, זה קשור להערכתי עם משתני האישיות הבסיסית שתגובתן הועצמה. כללית, אני ממליץ שתציעי לבעלך ללכת יחד ליעוץ זוגי. לא בגלל שלו יש בעיה, אלא כיון שהזוגיות והיחסים ביניכם נמצאים במצוקה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה