חרדה ותופעות פיזיות נלוות - זקוקה לעזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/01/2016 | 12:06 | מאת: איילה

היי. לפני כחודש וחצי התחילו סימפטומים של בחילות, חולשה, תחושה של שריפה בחזה וכאילו שתקוע לי גוש בגרון, כבדות בראש ואי יכולת לתפקד. עם הזמן, התחושות הלכו והחריפו. בכל בוקר, הייתי מתעוררת עם תחושת של לחץ בראש וסחסחורות ולא מפסיקה לחשוב על מצבי הבריאותי. לקח לי בערך שעה-שעה וחצי רק לקום מהמיטה כדי לא לחוות שוב את אותן תחושות. מאחר והמצב הלך והחמיר, אושפזתי כשבוע ולאחר שעשו לי את כל הבדיקות (חזה, לב, ראש, א.אג) לא מצאו שום בעיה. חזרתי הבייתה באותו מצב בו הייתי. החלטתי לפנות לפסיכיאטר ולפסיכולוג לטיפול ב- CBT ונאמר לי כי אני סובלת מחרדה כללית והתקפי פאניקה. עברתי תקופה של שנה שבה תכננתי חתונה, תכננתי ירח דבש, לאחר 3 חודשים מהחתונה פוטרתי, רכשתי דירה והתחלנו שיפוץ. עיקר הבעיה שלי היא שאני כל הזמן חושבת ומודאגת ממצבי הבריאותי בשל התחושות הפיזיות וזה לדעתי מה שהביא אותי לחרדות והתקפי פאניקה. שמתי לב שאני גם פתאום מפחדת לצאת מהבית כי אני מפחדת ששוב אני אקבל את התקפים של סחרחורות, בחילות, חוסר יציבות ופחד. כרגע התחלתי טיפול בצירפלקס. לקחתי שבוע חצי כדור והיום (היום ה-8) התחלתי לקחת כדור אחד. בימים האחרונים יש לי גם בעיות שינה ואני ישנה בערך 3 שעות ומתעוררת ומנסה להירדם ולא מצליחה ומתהפכת במיטה בערך 5-6 שעות בניסיון להירדם שגם זה גורם לבלבול ואי נוחות וכך יוצא שכל בוקר אני קמה סהרורית, עצובה, מבולבלת ותוהה מתי המצב הזה ייגמר. אני מפחדת שהדיכאון והחרדה יחמירו, אני מרגישה לפעמים שאני משתגעת כי אין לי שליטה על מה שאני מרגישה. אני לא מתפקדת, אני חסרת אונים, אני בוכה המון ומחכה רק שזה יעבור. מתי הצירפלקס אמור להתחיל לפעול ולהחזיר את החיים שלי למסלולם? לשינה נתנו לי כדור אימובן אבל לאחר שקראתי את כל תופעות הלוואי שלו (שביניהם זה החמרת הדיכאון, הבלבול, נדודי השינה וכו'), אני ממש מפחדת לקחת אותו. האם בכל זאת כדי לקחת אותו כדי שאוכל סוף סוף לישון טוב? לכמה זמן לקחת ובאיזה מינון? המליצו לי על כדור 1 של 7.5 מ"ג.בבקשה אשמח לתגובתך, לטיפים ועצות וקצת תקווה שהמצב הזה יחלוף. תודה מראש על העזרה :-)

איילה מצער לשמוע על מצוקתך. מניסיוני המקצועי רב השנים, מרבית המצבים כמו שלך ואף חמורים מכך, משתפרים בעקבות טיפול פסיכולוגי-פסיכיאטרי משולב. לפעמים, מסיבות שונות שלא תמיד ניתן לצפות אותן, זה לוקח יותר זמן והתמדה טיפולית. לצערי, אין ולא יכולים להיות לי "טיפים" שיהיו טובים יותר מאלו הניתנים לך ודאי על ידי המטפלים שלך, המכירים אותך מקצועית, באופן יסודי ומקיף, כמתבקש.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה