כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

06/11/2015 | 00:22 | מאת: לני

שלום. בשנתיים האחרונות התחלתי לפתח מן הפוכונדריות שמפריעה לי מאוד. אני מרגישה בסטרס על כל כאב קטן וישר מחפשת ומבררת על סמפטומים. זה הגיע למצב שאחרי שהתחילו לי לפני כמעט שלושה שבועות כאבים בחזה ישר חשבתי על הרע מכל (אני בת 22 , כבר לא מעשנת ובד"כ בריאה). למרות שעשו לי צילום חזה ו2 בדיקות אק"ג שיצאו תקינות אני עדיין בלחץ . הלכתי לרופא ועשיתי עוד בדיקות מקיפות כמו בדיקות דם ובדיקות לחיידק בקיבה וגם לאחר שגם ממנה התשובה הייתה שהכל בסדר איתי אני עדיין נכנסת ללחץ ובכל פעם שהכאב מתחיל אני ישר נהיית חרדתית. השאלה שלי היא בעצם הכאב בחזה יכול לנבוע ולהתגבר בגלל הסטרס עצמו ? תודה מראש

לני אכן כן, מתח, לחץ (STRESS) וחרדות, עלולים להחריף תחושת לחץ בחזה, כמו גם כמעט כל סימפטום "פסיכוסומטי" אחר. כל זאת, בהנחה כפי שאת כותבת, שהעניין כבר נבדק על ידי רופאייך, שלא מצאו סיבה אורגנית-פיזית לכאבייך. להקלה על חרדתך ה"היפוכונדרית" וסבלך הנלווה, כדאי שתפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה