חרדה בעקבות המצב הבטחוני

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

18/10/2015 | 11:46 | מאת: אדוה

בבקשה תעזרו לי כי אני מרגישה שאני מתחרפנת עוד רגע... אני מאוד לחוצה, מתוחה וחרדה נוכח המצב הבטחוני בשבוע האחרון. יש לי סיוטים בלילה, אני מאוד עייפה ודרוכה כל הזמן. מרגישה התכווצות שרירים וכאבים בכל הגוף. לפעמים אני יכולה לדמיין לפעמים בגב את החורים של הדקירות שמראים בכל מקום. מרגישה סחוטה נפשית, מנטלית וגם פיזית. מפחדת מאוד לצאת מהבית וכשאני הולכת לעבודה וחוזרת ממנה באוטובוס אני חווה פחד בלתי נשלט וכל אחד בעיניי נראה חשוד (גם ללא חזות ערבית/מזרחית). מהתחנה ועד הבית אני רצה, כי אני מפחדת. מחרפן אותי לראות איך שכולם נראים יחסית רגועים ואני מרגישה שרק אני משתגעת מרוב אימה. גם כאן נראה שהפורום לא מלא בשאלות על המצב... גם אם המצב איכשהו יירגע, אני לא יודעת איך אני אוכל להירגע ולהרגיש נינוחה. נרשמתי לסדנה חד פעמית להגנה עצמית, אך אני לא בטוחה שרק זה יעזור. אנא עזרתכם הדחופה.

אדווה חרדתך, מובנת, די שכיהה ומעוררת אמפטיה. אלא שעוצמתה נשמעת לי כמוקצנת ומצדיקה תשומת לב מקצועית. כדי להקל על מצוקתך, כדאי לדעתי שפרט לסדנת ההגנה העצמית (חשובה וראויה), תפני ולו לייעוץ/טיפול קצר אצל פסיכולוג קליני מתאים כדי לבדוק האמנם רגישותך לא עזה מידי ומאפיינת אולי נטייה חרדתית ובעיקר כדי לספק לך כלים ל"הגנה פסיכולוגית".

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה