רוצה להשתחרר מזהה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/08/2015 | 23:05 | מאת: גוטניק הדר

שלום רב. מאוד חייב עזרה מרגיש אובד עצות בן 20 חייל. מקבל קלונקס כבר 4 שנים קיבלתי בעקבות סומטיזציה וחרדה ומאז הכל עבר. הבעיה היא שקראתי יותר מדי באינטרנט על הכדור ומרגיש שאני לא יכול בלעדיו חייב שהוא יהיה אצלי בכיס כמו כן נורא נורא מפחד שיהיה לי התקף אפילפסיה או פרכוס בגלל זה מפצד להפסיק. המינון שלי הוא כדור אחד של 0.5. וכל היום אני רק חושב עליו ולא יודע מה לעשות אובד עצות.לא מצליח לחיות יותר רק על הכדור הזה. איך אני נגמל ממנו בדרך הבטוחה ביותר ונרגע שלא יהיה לי כלום. תודה רבה.

הדר אני לא רופא אלא ד"ר לפסיכולוגיה קלינית. לכן אני והפורום לא עוסקים בייעוץ תרופתי. אני שמח להבין שלמרות מצוקתך החרדתית אתה מצליח לשרת בצבא, דבר שיש בו כדי להעיד על כוחות התמודדות חיוביים ובסיסיים אצלך. עניינית, אני מאד ממליץ שתפנה לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי לגבי חרדותיך. כחייל אתה גם זכאי לסיוע טיפולי של קב"ן או פסיכולוג, במסגרת הצבא. כפי שאני חוזר ומציין בתשובובתיי, טיפול פסיכולוגי מתאים עשוי בהחלט לייתר את הצורך בתרופות פסיכיאטריות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה