הריון רווי מתחים עם סוף טוב- אבל הצלקות עדיין ניכר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/08/2015 | 23:26 | מאת: קרן

שלום רב, לפני כ-4 חודשים ילדתי את ילדי השני. ההריון היה רווי מתחים עקב מחלה שחליתי בה בהריון (cmv) שעלולה לגרום לשלל מומים אצל התינוק. בסופו של דבר בהיותי בשבוע 32 עשיתי מי שפיר וגילנו שהקטנציק שלנו לא נדבק. בשבוע 40 1 ילדתי בניתוח קיסרי חירום לאחר שהיו לו האטות בדופק והוא הסתבך עם חבל הטבור. נשארתי עם כמות עצומה של פחדים מההריון בגלל המחלה הזו. אני יודעת שהבן שלי חמוד מתוק וגם בריא ואף רופאת הילדים שלנו אומרת זו כל הזמן. אבל יחד עם זאת קשה לי להשתחרר מהמשקעים הרבים שההריון הזה הותיר בי. יש מה לעשות? תודה מראש, קרן

קרן בשעה טובה, להולדת ילדך ה"חמוד מתוק וגם בריא" וכדברייך, היה זה "הריון..עם סוף טוב". לעניין ה"צלקות" שנותרו וחרדותייך, הגם שאין לשלול האפשרות שזה יחלוף הדרגתית מעצמו (ובמיוחד אם תתרגלי טכניקות של "הרפיה - עצמית") הרי שכיון שזה כבר נמשך כ- 4 חדשים ללא הקלה, כדאי ומומלץ לפנות לייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. להערכתי טיפול קצר מועד וממוקד עשוי לעזור לך, תוך זמן לא רב.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה