עזרה בבקשה ציפרלקס

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/07/2015 | 12:33 | מאת: שלומי

שלום רב....בן 27 סטודנט לתוכנה לפני כחודש בערך חוויתי התקף פניאקה/חרדה ההתקף היה די חזק אחרי חצי שעה של עבודה עצמית הוא עבר אבל אז נכנסתי למעגל הקסמים של פחד מתמיד מפני התקף או סתם פחד. לאחר שבועיים ניגשתי לפסיכאטר קיבלתי ציפרלקס 5 מג לשבוע הראשון ובזמן השבוע הראשון הזה באמת הרגשתי שיפור מדבים שאני ממש טוטאלית חוזר לעצמי. לאחר שבוע חזרתי לפסיכיאטר והוא אמר לי לעלות לכדור שלם היום בדיוק שבועיים פחות יום עם כדור שלם של 10מג. היום אני מרגיש טוב חזרתי לתפקד עובד הכל רגיל יש רק בעיה אחת. בפגישה עם הפסיכאטר השנייה של לעלות לכדור שלם הוא סיפר לי על תופעות לוואי ואז הוא הזכיר מאניה ובאותו רגע התופעה הזאת מאוד הפחידה אותי הייתי יומיים בחרדה קשה ממנה.ואז זה חלף ודעך ועכשיו זה הרבה פחות מפחיד אבל עדיין מציק לי ומטריד אותי במחשבה לפעמים שאני קצת לא רעב או קצת לא עייף או טיפה מאושר אני ישר מקשר את הדברים האלה לזה. חקרתי את המחשבה והבנתי שכנראה בגלל שראיתי פעם סרט דוקומנטרי על זה. זה כנראה מה שהפחיד אותי. מה לעשות זה קצת עדיין מעצבן שאני פיקס ומדי פעם זה עדיין מטריד אותי וקצת מרגיש שזה תוקע לי את הריפוי כיוון שאני מקשר דברים רגילים שקוראים לי כמו ערנות או חוסר תאבון לפעמים לזה. דיברתי עם הפסיכיאטר והוא אמר שאין לי מה לדאוג כי אין אפילו סיכוי קטן שיש לי את זה או שיהיה לי את זה אי פעם ומשום מה זה הרגיע אבל עדיין לא פקח מהראש לחלוטין. מה ההמלצה מה לעשות? סבלנות?זה יחלוף? תודה רבה. קצת מפחיד לחשוב שעכשיו כל פעם שלא יהיה עייף או רעב או שאהיה מאושר אני יקשר את זה למאניה. תודה מראש על העזרה

שלומי בהיות הפורום והח"מ, פסיכולוגיים ולא רפואיים, איננו עוסקים בטיפול תרופתי ואף לא בייעוץ לגביו. לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי. אבל, למיטב הערכתי, האפשרות לפיתוח מאניה בעקבות השימוש בציפרלקס (על פי ובכפוף להתוויה של פסיכיאטר), נדיר ביותר ולא הייתי מטריד עצמי בעניין. בכל מקרה, גם כשמקבלים טיפול תרופתי-פסיכיאטרי, מומלץ מאד לקבל גם טיפול פסיכולוגי מתאים. טיפול כזה אף יכול לייתר, במקרים רבים את הצורך בטיפול תרופתי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה