החרדות מתחילות לחזור אנא עזור לי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/05/2015 | 00:09 | מאת: מור

ד"ר שלום רב, בעבר עברתי טראומה שבעקבותיה באו שנים של דיכאון והתקפי חרדה וטופלתי בכדורים כגון אסטו,קלונקס,קסנקס, בנוסף לריטלין שלקחתי עקב היותי מאובחנת עם ADHD די חמור מסתבר. השנה מצבי השתפר והפסקתי עם הכדורים נוגדי הדיכאון והחרדה ובמשך תקופה מסויימת הכל היה בסדר אך לאחרונה בשימוש בריטלין לאחר שעתיים אני נתקפת חרדה ואי שקט שפשוט מקפיא אותי ואני לא יכולה לזוז ולעשות שום דבר במשך שעה שעתיים. בהתחלה ניסיתי להרגיע את עצמי ולא להילחץ מזה אבל ללא הועיל ומפעם לפעם זה רק הולך ונהיה קשה יותר. זה מוזר כי במשך שנים הריטלין לא גרם לי לתופעות כאלה של חרדה וסטרס ופתאום עכשיו כן וזה כבר שבוע ככה וזה לא נראה כאילו זה במגמת ירידה..זה זורק אותי כמה שנים אחורה למקומות שאני ממש לא רוצה לחזור אליהם וממש מפחדת מזה..ניסיתי כדורי הרגעה טבעיים כגון קלמנרבין,פסיפלורה, ולריאן אבל השפעתם חלשה עד לא מורגשת כלל. הבעיה היא שאני פוחדת לחזור לקסנקס וקלונקס כי הם ממכרים ויש להם מגוון תופעות לוואי לא נעימות לכן רציתי להתייעץ, האם יש לך מושג למה הריטלין גורם לי לחרדה וסטרס ברמה שאני קופאת אם פעם זה לא היה גורם לזה? ובכלל למה זה קורה מבחינה כימית? למה ריטלין גורם לחרדה..? ובמה כדאי לי להשתמש להרגעה שכן ישתלב עם הריטלין ושגם ישפיע כאשר הגוף כבר בהשפעה של הריטלין שמזין ומזין את החרדה? איך קסנקס משתלב עם ריטלין? איך קלונקס? והאם פרומטזין באמת לא ממכר כמו שאומרים? והאם הוא כן יכול לעזור במקרה שלי עם הריטלין? בבקשה בבקשה השתדל לענות לי בהקדם כי הימים האלה כבר קשים מידי ואני לא יודעת מה לעשות

מור אני והפורום אליו פנית הננו פסיכולוגיים במקצוע ובתוכן. כך שאיננו עוסקים כלל בתרופות. לאור מורכבות שאלתך אף הייתי מציע לך שלא להסתפק בפנייה לפורום אלא לפנות לרופא פסיכיאטר. במקביל וללא קשר לנושא התרופתי חיוני עבורך שתפני גם לטיפול פסיכולוגי מתאים העשוי לספק לך כלים כיצד להתמודד עם מצוקותייך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה