חרדות שחזרו

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/05/2015 | 14:28 | מאת: טלי

שלום, אני מטופלת בציפרלקס 10 מג מעל 5 שנים עקב התקפי פאניקה.הרגשתי מצויין במהלך השנים מלבד פעם או פעמיים של נפילות עקב מחלות קלות . אני מאוד היפוכונדרית ולכן כל שינוי בריאותי מורגש בנפש. אני הייתי חודש עם נזלת , ליחה ושיועלים ורופאת משפחה נתנה לי אנטיביאטיקה זינט,(ברוכיטיס שלא טופל) תחילה פחדתי תופאות לווי מאנטיביאטיקה הזאת שמעולם לא לקחתי, לאחר מכן פחדתי שחליתי במחלה נוראית כמו מחלת ריאות סופנית (למרות שאיני מעשנת) או משחפת (למרות שכולם הסבירו לי ששיעול עם ליחה ירוקה ונזלת אינם תסמינים של שחפת), בקיצור אני עם חרדות קשות , חוסן תאבון וקשי שינה. איך אני יוצאת מזה? האם השינה ותאבון יחזרו אלי? בבית יש לי 3 ילדים ובעל

טלי טיפול תרופתי מקל בדרך כלל על הסימפטומים החרדתיים ועם הזמן יש ומושג שיפור מתמשך ויציב. במקרים רבים אחרים וכנראה שאת נמנית עליהם, טיפול תרופתי לא מספיק ויש צורך גם בטיפול פסיכולוגי מתאים. הטיפול הפסיכולוגי, אמור ויכול לספק כלים להתמודדות מתמשכת ויציבה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה