גמילה מגראס

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/04/2015 | 15:29 | מאת: אלי רמוס

עישנתי גראס על בסיס יום יומי כל ערב במשך 4-5 שנים. לאחר שעברתי באחד המקרים התקף חרדה החלטתי לעשות סטופ והפסקתי לגמרי לעשן.בשבוע הראשון זה היה פשוט קשה מדיי חשבתי שאני משתגע ממש עובד עצות לאחר שבוע זה ירד וחזרתי לשיגרה יצא לי לעשן פעם או פעמיים שחטה אחת או שתיים לאחר חודש וחצי שלא הרגשתי כלום שוב הכל חזר וביותר חזק התקפי חרדה אי שקט בלבול ובעיקר לחץ בראש רציתי לדעת בבקשה אם זה קשור לתסמיני הגמילה מהגראס או שיש לי בעיה אחרת ואם כן כמה זמן הגמילה יכולה להמשך תודה רבה

לאלי אני לא מצוי מספיק בתהליכי הגמילה מגראס וכד'. להערכתי ומניסיוני הבעיה בדרך כלל היא לא בגמילה, אלא בכך שהעישון "גירה" והעלה על פני השטח נטיות חרדתיות אפשריות, השבות ופוקדות אותך. כללית, מומלץ שתפנה לייעוץ/טיפול פסיכולוגי שיקנה לך כלים להתמודדות יעילה עם התקפי החרדה מהם אתה סובל. התמדה ביישום הכלים הללו עשויה לעזור לך באופן משמעותי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה