קריסה במבחן

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/02/2015 | 09:58 | מאת: אבישי

שלום ד"ר נעמן. אני לומד במכללה לקראת תואר במתמטיקה. אני די מצטיין כמעט בכל הקורסים ,מקבל מחמאות מהמרצים וחבריי ללימודים נעזרים בי. בעבודות הגשה הציונים שלי נעים בין 90-100 . אלא בזמן מבחן אני נלחץ מאבד ריכוז ועושה טעויות שלא הייתי עושה בשיעור או בפיתרון בבית. השבוע ניגשתי לבחינת סמסטר ראשונה בהנדסה אנליטית תחום שאני שולט בו לגמרי אלא שבמבחן מרוב לחץ, עשיתי טעויות מינוריות אך קריטיות מבחינת המשך הפתרון. לצערי אני כנראה אקבל נכשל במבחן. יצאתי בהרגשה רעה מאוד מהמבחן. מתוסכל, ומאוכזב מעצמי בניסיון אינסופי להבין למה זה קורה לי. כאמור זה היה המבחן הראשון ועדיין לפניי יתר בחינות הסמסטר . אני חרד ונואש מהו הפיתרון לבעייתי. תודה מראש על עיצותיך.

אבישי כנראה שאתה סובל מתופעה די שכיחה של "חרדת מבחנים" וכד'. "הפתרון" הוא, קרוב לוודאי, טיפול פסיכולוגי מתאים (עדיף בגישת ה- CBT. תוכל להסתייע באתר של ד"ר ברוך אליצור (חפש בגוגל), הכולל פרק מיוחד לסיוע עצמי בנושא. אך וכאמור אם זה לא יספיק, תוכל וכדאי יהיה להסתייע בטיפול פסיכולוגי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה