הפרעות חרדה בעקבות מחלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/02/2015 | 13:27 | מאת: שירה

שלום, אימי בת 65, סובלת ממחלת ריאות קשה בעקבות עישון אינטנסיבי וארוך שנים. בחודש אוגוסט אושפזה למספר שבועות בעקבות החמרה קשה במצבה. שם הרופאים מסרו כי מצבה סופני וכי עלינו להיפרד ממנה. מיום שחזרה לביתה זקוקה להשגחה מלאה וסיוע מלא. בשבועיים האחרונים מביעה חשש להימצא לבד, טוענת שאינה יכולה לנשום בכלל, מבקשת כי כל הזמן מישהו יהיה לידה ויחזיק לה את היד. בשבוע האחרון לא מוכנה להישאר לבד, טוענת שפוחדת וכאילו נחנקת לידנו משיעול וחוסר נשימה. כאשר אנו איתה, היא נרגעת ומצבה משתפר. לציין כי אימי אלמנה ומתגוררת לבד. הרופא המטפל בה טוען שאינה זקוקה לאישפוז ומטפל בה במינוניים תרופתיים שונים. התקשנו להבחין האם מדובר באמת במצוקה נשימתית סופנית או שמא מדובר בהפרעות חרדה קשות. לציין כי באופייה נוטה לחרדות, רגזנות, דיכאון וסף תסכול נמוך. שאלתי היא כיצד ניתן לאבחן ואיזה טיפול תרופתי מהיר ניתן לתת במקרה זה. אנחנו חסרי אונים מולה. תודה רבה.

שירה הגורם המוסמך לקבוע מצבה הפיזיולוגי-רפואי של אימך הוא כמובן רופא (!) מתאים, בלבד. אם יש לכם ספקות לגבי איכות אבחנתו וטיפוליו ניתן כמובן להסתייע ברופא מומחה נוסף בתחום, לשם קבלת מה שנקרא דעה שניה. קיומה של חרדה קשה אינו שולל את קיומה של מצוקה/מחלה פיזית. לעיתים קרובות מאד, ובמיוחד במצבים אותם את מתארת, עלולות שתי המצוקות הפיזית והנפשית להתקיים יחד ואף להעצים זו את זו. אני והפורום הננו פסיכולוגיים ואיננו עוסקים בתרופות. בכל מקרה ועל פי תיאורך יש מקום להסתייע בפסיכולוג שיקומי, או רפואי מתאים, כדי לבדוק האפשרות לסייע לאימך גם במישור הנפשי-רגשי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה