בת 85

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

06/01/2015 | 07:01 | מאת: אסתרינה

אימי בת 85 סובלת מהלב בשנים האחרונות מסוכר,אמי בבחינה נפשית חזקה ובריאה,אין לה שיכחה זוכרת עבר הווה עתיד...אבל בחודשים אחרונים מתלוננת שחול ניכנס לה לעיניים לראש לפנים ולכל הגוף,היא מתרחצת מס' פעמים ביום מחליפה בגדים מנגבת את פניה במגבונים סטריליים,יש רופאים שאומרים לה שבזיקנה יש כל מיני תופעות...לוקחת לוריוול להרגעה בת שעתיים,הצענו לה לבקר אצל פסיכיאטר ,אז הרימה את קולה בבטחון כהרגלה שהיא יכולה ללמד פסיכיאטרים ואינה זקוקה לפסיכיאטר,ולא מבינה למה לא נותנים לה כדור שלא תרגיש מה שהיא מרגישה במשך היום,מה לעשות ד"ר ?מה דעתך?האם רופא רגיל יכול לתת לה כדור שנותן פסיכיאטר?אנא תשובתך המהירה,תודה על הסבלנות

אסתרינה רופא "רגיל", כגון רופא מומחה לרפואת המשפחה, יכול לתת מרשמים וכדורים המוגדרים כפסיכיאטריים. בבעיות ייחודיות, מורכבות, או מתמשכות, יש יתרון משמעותי שהרופא המומחה לפסיכיאטריה (פסיכיאטר) יהיה זה המאבחן את הבעיה וכן הדרכים העדיפות לפתרונה. לגבי קבוצת הגיל של אמך (שתהיה בריאה לפחות עד 120), אף רצוי שיהיה זה פסיכיאטר המומחה ומתמחה בבעיות זקנה ("פסיכוגריאטריה"). בהעדר הסכמה ושיתוף פעולה מצד אמא, נסי להציע שתלכו יחד לפסיכיאטר. לא בגלל שלאמא יש בעיה, אלא כיון שיחסיכן נמצאים בבעיה וחוסר הבנה. תוך כדי המפגש המשותף, יש לקוות ולהניח שהפסיכיאטר המיומן יידע כבר מה להציע.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה