למה שאני בלחץ "מערכת העיכול שלי מתקלקלת"

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/12/2014 | 16:49 | מאת: גפן

שלום רב, כבר גדולה ואמא לילדים בוגרים (שהבעיות גדלו יחד איתם). כל פעם שאני נלחצת...קצת מתח ולא תמיד במודע. הבטן מאותתת לי אם זה בשלשולים, עצירויות או כאבים חדים ברום הבטן? מה הקשר? ואיך פותרים את זה? תודה

גפן הבטן מוכרת מאז ומתמיד כרגישה ומגיבה למצבי מתח והתרגשות. במקרים בהם הסימפטומים חריפים והבעיה שכיחה ומתמשכת יש וזה מאובחן כ"תסמונת המעי הרגיז". לצורך אבחון מעמיק יותר של מצוקתך חשוב שתתייעצי תחילה עם רופא המשפחה. על פי אבחונו, יהיה מקום לטיפול רפואי מתאים אשר בכל מקרה כדאי שיהיה משולב עם טיפול פסיכולוגי ממוקד, בעיקר בגישת ה- CBT.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה