שאלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/09/2014 | 17:49 | מאת: robert

שלום ד"ר מאיר נעמן, אני יושב בשקט במשך לפחות 5 דק' פעם אחת בכל יום בלילה ( לרוב לפני השינה). אני יושב ונותן לכל המחשבות , רגשות, תחושות וכל הדברים האחרים לחלוף להם. התהליך נעשה בעיניים פתוחות. 2 שאלות: 1. האם זה מדיטציית מיינדפולנס? 2. האם טכניקה זו עוזרת להתמודדות עם מתח, לחץ וחרדה? תודה, robert

robert אינך צריך לפנות אליי, בשמות שונים, עם השאלה הדי דומה שלך מידי פעם. טכניקת ה"מיינדפולנס" (mindfulness),מוערכת באופו כללי כטכניקה יעילה, בעיקר בהכוונה והנחייה טיפולית של בעל מקצוע מתאים (פסיכולוג או פסיכותירפיסט). על פי תיאורך אתה מרבה לעשות מדיטציות אישיות שונות. אם זה עוזר לך המשך בכך מבלי להתלבט לגבי השם המדוייק לתיאור המטידציה שאתה עושה. ואם, כפי שאני חושש, זה לא ממש עוזר לך, מן הראוי כפי שכבר המלצתי לך שתפנה לייעוץ אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה