חרדה/ פניקה- דחוף.

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/09/2014 | 08:36 | מאת: S123

ד"ר שלום אני בת 25 נשואה פלוס ילקה בת 4 חודשים, מהחודש הראשון להיריון החלו לי התקפים מוזרים מאוד של תחושת חנק מוזרה כזו, זה נמשך למס' שניות ושנית מספר לפני כן אני מרגישה ריחוף קל, במשך כל ההריון זה החמיר ותדירות ההתקפים עלתה משמעותית, הגיע למצב של ממש כל חצי שעה ישנו התקף כזה. כאב ועוצמתם גברו אף הם, עשיתי את כל הסדיקות האפשריות( כולל MRI) לשלילת בעיה נוירולוגית וכמו כן בדיקות נוספות.. נוירולוגית אחת ( מבין רבות שביקרתי) אמרה לי שיכול להיות ומדובר במשהו על רקע נפשי, לא ייחסתי ממש חשיבות לעניין. אחרי שילדתי , בשלום, ההתקפים אכן נעלמו לחלוטין!חודשיים לאחר מכן התחילה המלחמה, (אני גרה באזור ת"א) באזעקה הראשונה זה בא שוב, עוצמתי ומפחיד יותר. וככה כל פעם שהייתה אזעקה זה היה מגיע, לפעמים גם כשלא הייתה אזעקה, מאז זה חזר ובגדול, ביום בלילה ההתקפים האלה. אני קמה בממוצע כ 5 פעמים בלילה , לעיתים מזיעה, לעיתים מוצאת עצמי בורחת במנוסה מהמיטה ואיני יודעת למה! התחושה הינה תחושה של חנק נוראי וחוסר יכולת להוציא מילה מהפה וממש ריחוף כאילו אני בדרכי לעולם הבא. יש לציין שאיני סובלת ממחשבות חריגות כאלה או אחרות, בהריון אמנם כן חשבתי על כל מיני דברים, אבל עכשיו, באמת שלא. מזה יכול להיות? מה לעשות??? האם אלו באמת התקפי חרדה/ פניקה? תודה מראש על עזרתך.

123 על פי תיאורך, גילך ונסיבות הענין קיימת הסתברות די טובה שאכן מדובר בתגובת חרדה, הנובעת ממקור לא ידוע. יחד עם זאת וכמקובל כדאי שתבדקי הענין תחילה עם רופא המשפחה שלך ובהעדר ממצא רפואי-ביולוגי כדאי שתיפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי. בהנחה שאכן מדובר בתגובת חרדה הרי שטיפול ואפילו קצר מועד עשוי לעזור לך במהירות ויעילות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה