היפוכונדריה קשה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/08/2014 | 07:58 | מאת: roy

שלום אני מוגדר כהיפוכונדר קשה כבר מעל 7 שנים. ב 4 שנים האחרונות אני מטופל עי טיפול התנהגותי קוגנטיבי שבהתחלה עזר מאוד וככל שהתרגלתי לטיפול כך גם היעילות שלה פגה. לפחות בחצי מהחרדיות שאני עובר אני כבר מצליח לטפל בעצמי ואני כבר למוד ניסיון לצערי או לשמחתי. שאלתי היא האם ישנו טיפול נוסף אגרסיבי יותר בכדי לטפל בהיפוכונדריה שלי? אני לא בעד טיפול תרופתי בנושא ובכלל רק כשממש אין ברירה. תודה וימים שקטים לכולנו

roy ? אני שמח בשבילך שאתה חש שיפור משמעותי בבעיתך, בעקבות טיפול ה-CBT, למרות, שלתחושתך, יעילותו פוחתת לאחרונה. אם עדיין לא ניסית טיפול בעזרת היפנוזה, הריני ממליץ על הוספת הכלי הטיפולי הזה לטיפוליך עד כה. אני לא רואה את הטיפול בהיפנוזה, כ"אגרסיבי" יותר, אך הוא, ברוב המקרים, כלי יעיל ביותר.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה