התמודדות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

21/06/2014 | 15:51 | מאת: ליה

שלום, אני בחורה בת 29, נמצאת בזוגיות בשנתיים האחרונות עם בחור מדהים שאני מאוד אוהבת. יש משהו אחד שמאוד מפריע לי ואני מרגישה שהוא גם פוגם בזוגית שלנו. בן הזוג שלי בשנה האחרונה השמין מאוד, הוא עולה במשקל מחודש לחודש, אוכל כמויות גדולות מדי של אוכל, אוכל דברים לא בריאים, עושה משלוחים של פאסט פוד ואוכל מדי יום בחוץ. כמו כן, הוא לא עושה ספורט. ניסיתי לרמוז לו את הדברים בצורה עדינה מאוד. הצעתי לו לעשות יחד איתי מנוי לחדר כושר, בתירוץ שאני צריכה מישהו שידרבן אותי, הצעתי הליכות בערב יחד (כי זה טוב לזוגיות), אני משתדלת לעשות בעצמי את הקניות לבית ולקנות רק אוכל בריא ולבשל, ככה שתמיד יהיה לו בבית אוכל טוב ובריא. אני מכינה לו לעבודה שקית עם פירות ודברים בריאים לנשנש אם הוא רעב, והכל בצורה נעימה ולא דוחפת או לוחצת. אולם זה פשוט לא עובד לי...אני לא יכולה לראות אותו משמין ככה, זה כבר לא מושך, זה מרחיק אותי ממנו. ניסיתי לנהל איתו שיחה ולהגיד לו איך אני רואה את התקופה האחרונה ושחשוב שהוא ישמור על עצמו ועל הבריאות שלו, אולם הוא נעלב מזה, הוא מבקש ממני לתת לו חופש ולא ללחוץ. להבין שהוא עמוס בעבודה ושהוא לא יכול לעשות הכל- גם לעבוד וגם לדאוג לבריאות שלו. אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שיש לו נטייה להשמנה (הוא שקל בעברו מעל 120 קילו), כשהכרתי אותו הוא היה רזה הרבה יותר ובשנה האחרונה הוא עולה בקצב גבוה ואני חוששת שהוא יחזור למשקלים הקודמים שלו, והזוגיות שלנו תגמר... אני אציין רק שהוא מאוד רגיש לנושא ולהערות בנושא, כיוון שאקסית שלו שהוא מאוד אהב הציבה לו אולטימטום שירד במשקל ומאז הם נפרדו והוא מדגיש בפני שאני צריכה לקבל אותו כמו שהוא.

ליה מצוקתך ברורה ומשמעותית. אכן, עלול שזוגיותכם תיפגע אם לא יחול שינוי. הקלישאה לקבל כל אחד את השני, כמות שהוא, יפה תיאורטית, היא פחות ישימה ואפשרית כשהתנהגות האחד מפריעה או פוגעת ישירות בשני, או בדבר המשותף, כמו משיכה, זוגיות וכד. עצתי לך היא לשכנעו ללכת יחד, לייעוץ זוגי. לא כדי לעבוד או לטפל בבעיית ההשמנה שלו, אלא על יחסיכם הזוגיים. סביר שאצל מטפל זוגי מנוסה, תוכלו להעלות ולדון בענין זה כמו אולי גם בנושאים רלבנטיים אחרים, במגמה לשפר את איכות יחסיכם.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה