חרדות ומתח לאחר לידה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/05/2014 | 14:46 | מאת: חן

שלום אני בת 25 חצי שנה אחרי לידה,מאז הלידה יש לי מתח תמידי עם התקפי חרדה ומחשבות שמפריעות,לפני כחודש התחלתי לקחת רסיטל והיה מעט שיפור עד שלפני יומיים קראתי משהו באינטרנט שגרם להכל לחזור חזק,פשוט מאז יש לי מין חולשה כזו בשרירים ובכל מאמץ שאםי עושה עם שריר מסוים אני ממש מרגישה את המאמץ,שהשריר ממש מתעמץ,ונלחצשי אז כתבתי באינטרנט על שרירים והגוגל הראה לי ניוון שרירים ומאז החרדות והמתח ממש התגבר ואני לא מפסיקה לחשוב על ז,רציתי לדעת אם זה באמת אופייני שבמצבי מתח וחרדה בתקופה כזו של זצי שנה זה אופייני שאני ארגיש ככה בשרירים שהם ממש חלשים ועייפות מאוד גדולה,בבקשה תרגיע אותי לגבי זה תוו ענקית

חן מזל טוב ללידה. יש ואחרי לידה מתפתחים אצל היולדת סימפטומים (תסמינים) של מתח, חרדות ואף דכדוך ודכאון. לרוב זה חולף מעצמו, לעיתים יש צורך בסיוע מקצועי פסיכיאטרי(תרופתי) ובעיקר בסי וע פסיכולוגי (שיחות) למן מה. נראה לי על פי תיאורך והעובדה שאת מטופלת בתרופה בשם רסיטל, שרופא כבר בדק אותך ושלל האפשרות שמדובר בניוון שרירים. בכל מקרה, שלילת אפשרות רפואית-ביולוגית יכולה להעשות רק על ידי רופא. ובאשר לסימפטומים שאת מתארת הם בהחלט יכולים ואפילו אופייניים לתגובות של מתח נפשי וחרדות. לכן אני מציע שלא תסתפקי רק בתרופה הפסיכיאטרית שהחילות לקחת אלא שתפני גם לייעוץ/טיפול פסיכולוגי. גם טיפול קצר יחסית יוכל לעזור לך משמעותית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה